Звезда и Партизан дали менаџерима скоро 4.000.000 евра!

Највише профитирали Рамадани и Зоран Стојадиновић! Колико је износила провизија за Боаћија, а колико за Суму?

Фудбал 03.04.2018 | 22:05
Звезда и Партизан дали менаџерима скоро 4.000.000 евра!
У Србији је најисплативије бити фудбалски менаџер. То је показала и данашња информација на сајту Фудбалског савеза Србије, која је октрила више него занимљиве детаље о томе колико Црвена звезда и Партизан дају агентима који посредују у трансферима њихових играча.

Бројке су бруталне, посебно када је рећ о српским условима. Тачније, менаџери у Србији су од маја прошле до фебруара ове године укупно зарадили 3.971.736 евра, а од тога је Чукарички издвојио 147.000 евра.

То практично значи да су црвено и црно-бели у џеп менаџерима убацили тачно 3.824.736 евра.

Извештај о посредницима ФСС који је потисао председник комисије Александар Грдинић има много занимљивих података. Почнимо од Црвене звезде.

Звезда је највећу провизију платила фирми ИП Цонсалтинг, за посредовање приликом склапања уговора са Ричмондон Боаћијем. Приликом потписивања уговора са Звездом, у јуну прошле године, за Боаћија је плаћена провизија од 146.000 евра, а приликом његовог одласка у кинески Ђангсу још 409.200 евра. Иначе, рећ је о фирми чији је најекспоранији застпуник Ивица Павловић.

Друга највећа провизија од стране црвено-белих исплаћена је фирми РНБ спортс цонслутинг & манагмент у износу од 317.440 евра за посредовање приликом продаје младог Луке Илића Манчестер Ситију.

Када би се подвукла црта дошло би се до закључка да су највише зарадили Зоран Стојадиновић и агенција ЛИАН Спорт, чији је власник Фали Рамадани, а заступа је и Никола Дамјанац.  Тачније, они су били предодређени за топ трансфере, самим тим и највеће провизије.

Примера ради ЛИАН Спорт је наплатио 408.000 евра прозивизије приликом трансфера Никола Миленковића у Фјорентину.  Иста агенција је добила 62.000 евра после потписа Мирослава Ђукића.

Занимљив је и случај Владимира Стојковића. Репрезентативни голман је дошао на позајмицу у редове црно-белих. Тада је посредовао Никола Дамјанац и добио провизију од 14.400 евра. Потом је потписао вишегогодишњи уговор са црно-белима, а посредовао је Радојица Божовић. Менаџерска провизија у овом случају је износила 120.000 евра.

Врло добро, чак бисмо рекли и одлично, прошао је и Зоран Стојадиновић. Он је инкасирао 320.000 евра за трансфер Леонарда у Ал Ахли. Незванично, тај трансфер је износио око 4.000.000 евра.

За довођење најскупље плаћеног играча у историји Партизана, Сејдуба Суме, менаџер Бобан Савић од црно-белих је добио провизију од 252.000 евра.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар