Zvezda i Partizan dali menadžerima skoro 4.000.000 evra!

Najviše profitirali Ramadani i Zoran Stojadinović! Koliko je iznosila provizija za Boaćija, a koliko za Sumu?

Fudbal 03.04.2018 | 22:05
Zvezda i Partizan dali menadžerima skoro 4.000.000 evra!
U Srbiji je najisplativije biti fudbalski menadžer. To je pokazala i današnja informacija na sajtu Fudbalskog saveza Srbije, koja je oktrila više nego zanimljive detalje o tome koliko Crvena zvezda i Partizan daju agentima koji posreduju u transferima njihovih igrača.

Brojke su brutalne, posebno kada je reć o srpskim uslovima. Tačnije, menadžeri u Srbiji su od maja prošle do februara ove godine ukupno zaradili 3.971.736 evra, a od toga je Čukarički izdvojio 147.000 evra.

To praktično znači da su crveno i crno-beli u džep menadžerima ubacili tačno 3.824.736 evra.

Izveštaj o posrednicima FSS koji je potisao predsednik komisije Aleksandar Grdinić ima mnogo zanimljivih podataka. Počnimo od Crvene zvezde.

Zvezda je najveću proviziju platila firmi IP Consalting, za posredovanje prilikom sklapanja ugovora sa Ričmondon Boaćijem. Prilikom potpisivanja ugovora sa Zvezdom, u junu prošle godine, za Boaćija je plaćena provizija od 146.000 evra, a prilikom njegovog odlaska u kineski Đangsu još 409.200 evra. Inače, reć je o firmi čiji je najeksporaniji zastpunik Ivica Pavlović.

Druga najveća provizija od strane crveno-belih isplaćena je firmi RNB sports consluting & managment u iznosu od 317.440 evra za posredovanje prilikom prodaje mladog Luke Ilića Mančester Sitiju.

Kada bi se podvukla crta došlo bi se do zaključka da su najviše zaradili Zoran Stojadinović i agencija LIAN Sport, čiji je vlasnik Fali Ramadani, a zastupa je i Nikola Damjanac.  Tačnije, oni su bili predodređeni za top transfere, samim tim i najveće provizije.

Primera radi LIAN Sport je naplatio 408.000 evra prozivizije prilikom transfera Nikola Milenkovića u Fjorentinu.  Ista agencija je dobila 62.000 evra posle potpisa Miroslava Đukića.

Zanimljiv je i slučaj Vladimira Stojkovića. Reprezentativni golman je došao na pozajmicu u redove crno-belih. Tada je posredovao Nikola Damjanac i dobio proviziju od 14.400 evra. Potom je potpisao višegogodišnji ugovor sa crno-belima, a posredovao je Radojica Božović. Menadžerska provizija u ovom slučaju je iznosila 120.000 evra.

Vrlo dobro, čak bismo rekli i odlično, prošao je i Zoran Stojadinović. On je inkasirao 320.000 evra za transfer Leonarda u Al Ahli. Nezvanično, taj transfer je iznosio oko 4.000.000 evra.

Za dovođenje najskuplje plaćenog igrača u istoriji Partizana, Sejduba Sume, menadžer Boban Savić od crno-belih je dobio proviziju od 252.000 evra.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar