Прича: Случај Конте...

Од освајача Премијер лиге у првој сезони до човека над чијом главом стоји гиљотина и само се чека да куцне час.

Фудбал 06.04.2018 | 23:00
Прича: Случај Конте...
Допуштао је својим играчима флаше пива после победа, ломио ствари на божићној журци и нашао чаробну формулу 3-4-3. Антонио Конте је прошле сезоне освојио Премијер лигу у стилу.

Сада је освајач титуле на путу ка отказу. Практично, гиљотина му је над вратом и чека се да куцне час.

Неко ко је у опасности да буде упамћен више по препуцавањима са Жозеом Мурињом и управом клуба него по феноменалној првој сезони.

Човек који ће му "узети" пехар, Пеп Гвардиола, верује да ће Конте бити поштован само као тактички мајстор када напусти Челси. А то време је све ближе и ближе. Управо том проблематиком и падом Контеа бавио се Дејли Мејл.

ОДНОС СА ИГРАЧИМА

Фудбалери Челсија су научили игру. Када их новинари питају у било којој прилици да ли тренер има њихову подршку одреда пуцају са "Наравно да смо иза њега".

Али, имају они сви своје мишљење, а неколико њих је фрустрирано са садашњим тренером, пише Дејли Мејл. Почело је све са Дијегом Костом, што је урушило Контеово поверење. Касније је било неслагања саДавидом Луизом, а последње гласине кажу да је натегнуто у односима са Еденом Азаром.

Сада постоји мала група играча која није задовољна Контеовим тренинзима. Превише критицизма, превише форсирања. Није им пријатно.

Контеови тренинзи су препуни тактике. И снимају се, тако да Италијан то све може да анализира, што и ради, и касније приказује те снимке Челсијевим звездама током видео-анализа.

Као да су у школи са намргођеним професором. А то се многима не допада.

Има Конте и своје симпатизере као што су Цезар Аспиликуета и Гери Кејхил, али та листа је ове сезоне све мања. 

Играчи Челсија испуњавају обавезе зато што су професионалци, али нису му одани и нису имуни на приче које круже око клуба. И њима је јасно да им Конте неће бити тренер следеће сезоне. Иако ништа није званично. Још.

ОДНОС СА УПРАВОМ

У јануару се љутио на управу што се његов глас не чује довољно. У фебруару је тражио јавно гласање о поверењу (које се није десило) и рекао је да су му кофери спаковани.

Раније у марту, оптужио је управу да није испунила његове амбиције. Користио је Конте конференције за медије како би послао поруку шефовима у Челсију. А то је нешто што се иначе ради приватно. То је можда и прави показатељ да није имао довољно удела у одлучивању.

Док је Мајкл Еменало му је био неко на кога може да се ослони, али када је он напустио у новембру место техничког директора, јаз се додатно продубио.

Одласком Еменала Марија Грановскаја је добила додатне привилегије и одговорности у Челсију. Када је Контеу нешто било потребно, обратио би се Карлу Кудићинију, а не Управи.

Грановскаја и Конте често раговарају, обично када је трансфер пијаца отворена, и то изгледа пријатељски. Али, њихови ставови су дијаметрално супротни. А Роман Абрамович је као заузет човек препустио вођење клуба својој десној руци.

На крају сезоне Абрамович ће бити на састанку посвећеном наредној сезони, а Конте није испунио његова очекивања. Зна се шта то значи за тренера.

ОДНОС СА НАВИЈАЧИМА

Бивши тренер Барселоне Луис Енрике је први пик за замену Контеу. Велико име које је дуго ван посла и верује да може да испоба срећу у Енглеској, пише Дејли Мејл, а то је и већ пар месеци познато.

Навијачи га махом воле, што због титуле у прошлој сезони, што због тога што је искрен. И мисле да кривица не сме да падне само на њега.

С обзиром на овакву доминацију Манчестер Ситија, чак и најзагриженијим навијачима је јасно да би се Челси тешко ове сезоне изборио за титулу.

Ипак, ако не успе да заврши сезону у ТОП 4 ће значити да је Челси подбацио. Ако не заврши изнад Тотенхема, утолико горе.

КЉУЧАН ЈЕ РЕЗУЛТАТ

Живимо у свету у коме се само рачуна резултат и он је једини важан. Конте је тренутно са Челсијем испао из Лиге шампиона, а у Премијер лиги је на петој позицији са пет бодова мање у односу на четвртопласирани Тотенхем. У последњих пет мечева у Премијер лиги има три пораза.

Ова сезона се разликује у односу на прошлу умногоме што је Челси упоредо са Премијер лигом имао и Лигу шампиона и то је доста трошило Плавце.

Све у свему, када Абрамович буде подвукао црту, испод ње ће стајати негативан резултат за Контеа.

Иако је у онаквој прошлој сезони постао првак Енглеске.

КАКВА ЈЕ САДА СИТУАЦИЈА

Карло Анчелоти је знао да му следи одлазак 2011. године. Годину дана пошто је водио Челси до титуле у Премијер лиги и ФА Купу. Али, није одговорио изазовима у Енглеској и Европи, тако да га је то коштало посла.

Звучи познато?

Наставиће новинари да питају Контеа да ли иде на крају сезоне у ових седам кола до краја, а он ће наставити да зури оним продорним очима и покушавати да избегне одговор.

Зна да чак и трофеј у ФА Купу и 4. место не би учинили да Управа заборави све што је речено. Видећемо да ли ће наставити да их боцка јавно као што је то чинио последња три месеца.

Нема сумње да у Челсију следи генералка на лето. Конте ће добити отказ и 9.000.000 фунти отпремнине јер има уговор до 2019. године.

До тада, Конте ће да тренира, играчи ће да играју и питају се каква је ситуација, а управа ће надгледати све издалека.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар