Отворено писмо директору Полиције РС

Дарко Ћулуме, директоре наше врле полиције, јавно те питам: како можеш гледати у очи родитељима Давида Драгичевића и обмањивати их око страдања рођеног дјетета? Потом новинарима кажеш да стојиш иза свих навода Дарка Илића, шта ваљда подразумијева и његове лажи и бесрамно криминализовање жртве. У овој „новој истрази“ ваљало би прво полиграфски испитати Дарка Илића и тебе!

Република Српска 30.03.2018 | 13:27
Отворено писмо директору Полиције РС
Мој директоре, додуше бивши, ово шта ти имам јавно рећи можда неће разумјети породица несрећног Давида, па чак ни стотине оних који диљем Српске упорно траже ИСТИНУ И ПРАВДУ. Није важно ни шта ће схватити предсједник Додик или криминалистички лаик министар Лукач, који су наредили „нову истрагу“. Но, ти ћеш одлично препознати аргументе и питања које овде износим, баш као што ће и сваки иоле искусан инспектор моћи процијенити колико сам у праву.

Пожурио си породици и медијима подастријети причу како је нова обдукција потврдила прву. Ко је икада сарађивао са др Жељком Караном одлично зна да његове налазе обдукција нико није успио побити (а било је покушаја). Елем, проблематично је што јавност обмањујеш позивајући се на налаз обдукције који ниси ни видио, а камоли криминалистички повезао са другим доказима и чињеницама. Морам упитати и да ли је овај нови обдукциони налаз нпр. уобзирио токсиколошке налазе због нпр. могућности компулзивне силе употребом опијата?

Ти, као и Илић претходно, тврдиш да Давид није жртва кривичног дјела, а ја ето одговарам да оба лажете, обмањујете и манипулишете. Или, конкретније: НАД ДАВИДОМ ЈЕСТЕ ПОЧИЊЕНО КРИВИЧНО ДЈЕЛО НАСИЛНИЧКЕ ПРИРОДЕ! И сад ћу јавно подастријети аргументе на којима заснивам своје наводе, те поставити питања важна за схватање проблема.

Кажеш да су обдуценти утврдили како је смрт наступила утапањем, односно да нема елемената који упућују на постојање кривичног дјела. Хајде да се, попут Дарка Илића, мало позабавимо „криминалистичким верзијама“. На основу којих доказа је утврђено да једно или више лица није силом Давида држало потопљеног у води све док није наступила смрт? Јесу ли обдуценти у својим налазима искључили такву могућност узроковања смрти? Или, у правном смислу: јесу ли обдуценти искључили могућност почињења убиства на такав начин? Одлично знаш да искусни патолози и обдуценти у често својим налазима образлажу више опција под којима је смрт могла наступити. Зато треба сачекати налазе, па тек онда квалификовати догађај!

Елем, пређимо на нешто конкретније „криминалистичке верзије“. Доктор Каран је јавно саопштио како је на тијелу пронашао заживотне повреде, за које чак сматра да су нанесене предметима подесним за напад на живот и тијело, или наношење (по)тешких повреда. Значи, од страрта наш уважени стручњак тврди да је Давид Драгичевић заживотно био изложен физичком насиљу, односно да је претрпио тјелесне повреде. У том дијелу и лаици знају да је наш законодавац „тјелесну повреду“ прописао као кривично дјело.

Како сад можеш јавно тврдити да над Давидом није почињено кривично дјело, а одлично знаш да су му нанасене озбиљне тјелесне повреде, какве је законодавац инкриминисао кроз више кривичних дјела. Постоји ли узрочно-посљедична веза између нанесених повреда и неспорног узрока смрти тек треба кривичнопроцесно и криминалистички разјаснити. Уосталом, хајде да сачекамо обдукционе налазе, па да процијенимо тежину заживотно нанесених повреда и како су се исте рефлектовале на плану умањивања Давидове физичке способности.

Можда су повреде биле такве природе да су Давида онеспособиле до нивоа у ком се није могао изборити са набујалом ријеком. Знамо да је био млад и здрав, чак спортиста, - дакле неко ко се објективно могао носити са тешким ситуацијама. Ту је чак ирелевантно да ли је Давид гурнут, бачен или сам пао у ријеку, ако су претходно нанесене повреде биле такве да су битно умањивале његову физичку способност. Можда је управо због задобијених повреда изгубио равнотежу и пао у воду. Међутим, и у тој „верзији“ Давид је претрпио кривично дјело насиља и то дјело је посљедично резултирало утапањем.

У ствари овде је кључно питање колико пута је Давид спорне ноћи излаган физичком насиљу? Полиција тврди, посебно Илић, како су камере угоститељског објекта забиљежиле кратак физички сукоб више лица (Давид против тројице), али ту нико не помиње употребу оружја или оруђа подесног за напад и наношење озбиљних повреда. Са друге стране др Жељко помиње више заживотних повреда нанесених тупим предметима. Како то у данашњим обрачунима често бива и овде можемо (И МОРАМО) претпоставити да је првобитна туча окончана касније, на неком другом мјесту и уз употребу средстава подесних за повређивање.



Већ сам у својим текстовима потенцирао питање: да ли је извршен шири преглед лица мјеста ради проналажења трагова физичког насиља (крви, отисака обуће, покидане одјеће...), одбачених средстава извршења кривичног дјела, сумњивих предмета и ино? На тврдњу Дарка Илића да је покојник „највјеројатније пао с моста“ питао сам: да ли је на мосту извршен криминалистичко-технички преглед и изузимање трагова (отисци папиларних линија, микробиолошки трагови – ДНА), а који би неспорно утврдили младићево присуство на мосту?

У односу на Илићеве наводе, које ти јавно подржаваш, било би занимљиво погледати и записник о препознавању предмета од стране оштећеног, а за које овај тврди да их је Давид покрао. Нормално, ако је таква радња урађена и записник сачињен. Ваљало би мало простудирати и записник и фотодокументацију увиђаја у кући оштећеног, уз опаску да је било довољно времена за мијењање лица мјеста.

Но, хајде да све то још мало конкретизујемо. Садржај меморијског стика и биолошке трагове са истог вода је уништила, па је управо занимљиво како је утврђено да је пронађени стик претходно отуђен. Који то студент, па чак о особа уопште везана за информационе технологије, данас не носи меморијски стик? Ето аутор текста као „привјеске“ кључева носи и меморијски стик и „швајцарски ножић“. Кад смо већ код тог ножића негдје сам уочио податак да је Давид „швајцарски ножић“ нудио на продају. Што се пронађеног новца тиче: пише ли на новчаницама име, презиме и адреса власника...???

Уколико се у даљем реферирмо на снимке камера морамо запитати: каква је оно ујдурма са видео записом који је јавности презентовала мајка оштећеног? Да ли је полиција изузела комплетан снимак бар два-три сата прије наводне провале и исто толико послије. Чисто да провјери евентуалне друге уласке и изласке, или каква сумњива дешавања. О јасноћи снимка и могућности неспорног идентификовања особе са снимка илузорно је и говорити. Јесу ли и снимке оближње надзорне камере слично изузете и таквог квалитета?

Могао бих оваквих питања редати у недоглед, но јавно те позивам да ми са позиције стручног консултанта омогућиш увид у полицијски предмет, па да ти тек онда поставим права питања. Или, да полицији чак дам смјернице у рјешавању случаја. Бар ти знаш колико сам сличних „задеса“ успјешно процесуирао као тешка убиства. Баш као што одлично знаш и колико случајева нисам могао процесуирати јер су твоји „поданици“ уништавали или сакривали доказе.

За крај остављам она кључна питања. Теби, бивши пријатељу ком сам некад безрезервно вјеровао, одлично је познато да је наш законодавац предвидио затворску казну и за оне који само учествују у тучи у којој је неко лице лишено живота. Познато ти је и кривично дјело „учествовање у групи која изврши кривично дјело“, гдје је опет за само учествовање у дјелу са смртном посљедицом предвиђена затворска казна.

Кад је несрећни Давид у питању неспорно је да је брутално испребијан од стране једног или више лица и уз употребу предмета подесних за напад на живот и тијело, наношење озбиљних тјелесних повреда. Овде је кључно разјаснити да ли је у том кривичном дјелу директно саучествовало неко лице са моћном заштитом, па се због њега организује оваква бесрамна ујдурма (и није прва!). Или је неко са моћном заштитом из освете ангажовао друга лица да Давида премлате због првог сукоба?

Кажете да је познат идентитет лица са којима се Давид сукобио, шта је одлично полазиште у истрази. Надам се да се нас двојица нећемо расправљати око тога какав „алиби“ пружају базне станице телекомуникацијских оператера, а напросто зато што оба знамо мноштво трикова на том плану (нпр. починилац ради лажног алибија остави мобилни телефон код куће и чак неког задужи да са истог пошаље какав СМС).

Него, за сам крај, врли директоре полиције, предложио бих ти да у „новој истрази са истим тимом“ (трагикомично!) разјасниш под којим околностима се управа Дарка Илића уопште укључила у овај предмет изван њихове надлежности. Је ли можда Жељко Спасојевић тражио помоћ? Сумњам! Можда се из само њему знаних разлога Илић „накачио“ на предмет, а можда сте га ти и министар упутили „на специјални задатак“.

За Дарка Илића је неспорно да је лагао и обмањивао јавност, а питање је: зашто? Зато би прва радња „нове истраге“ требала бити полиграфско испитивање управо Дарка Илића – чисто да егзактно провјеримо његове биолошке реакције на нека питања од изнимне важности за разјашњавање овог случаја. Искрено, не би било лоше и тебе лично полиграфски испитати. Кад већ ФБИ нуди помоћ, па нека то њихови стручњаци реализују.
П.С. Много нас сведочи о стотинама сложених кривичних дјела својевремено процесуираних уз твоју помоћ и подршку. Зато што смо свјесни колико објективно знаш и можеш посебно нас боли твоје данашње понашање. Сјећамо се какав си био, а свједочимо „шта“ си постао.

Човјек који ти је некад вјеровао:
Борислав Радовановић

хттпс://бориславрадовановиц.блогспот.ба

Коментари / 112

Оставите коментар
Name

Слободан

30.03.2018 11:31

Велико Браво

ОДГОВОРИТЕ
Name

А је А

30.03.2018 12:20

Све ће ово бити јуче а онда вам се, свима вама, који трагичну смрт овога момка користите за личну промоцију ваља погледати у огледало. Додуше, немате ви никаквог стида чим се можете извлачити личну корист из овог случаја.

Name

Никола

30.03.2018 12:35

Немој ми просипати ту шупљу режимску причу као "ово је политика"!? Ма немој!? Јесте политика,али режима који је заташкао смрт бројне дјеце у Бањалуци како би сачувао своје убице који раде за тај исти режим! Да ли је то политика и ко стоји на челу те политике? Да ли је то опозицији забрањено да казе "немојте нам висе убијати дјецу" или по теби треба да ћуте,да се не мијешају,и како ти кажеш "политизују"!? Ако си ти слијеп или имаш дебео разлог да браниш режим, многи од нас немају и неће!? Доста је више те ваше приче " ово је политчко мијешање"! Да ли због тога и далље требамо сви ћутати!?

Name

Руни

30.03.2018 12:42

Свима је овде све јасно нема правне дрзаве прапаст је и то је то

Name

За А је А

30.03.2018 13:05

Твој газда це постати јуце,ово није ствар политике вец голе самоодбране народа ради биолоског опстанка.

Name

А ЈЕ А

30.03.2018 13:12

Браво Бориславе! Стручан и одличан текст! Ти кримоси Ћулум,Лукач и Илић лажу и скривају доказе јер је у све ово уплетен неки ухљуп и гњида близак некоме из овог фашистичког режима! Неће моћи сакрити истину јер ће обдукција бити урађена вани негдје у Европи!!!

Name

... ДА ЧИКО Б'ОНУ...

30.03.2018 13:16

Погледајте само фацу тог лажова и кримоса Ћулума којег је на ту функцију поставио највећи српски лопов и кмечавац пропали месар и мали миш миле!!!

Name

Борац

30.03.2018 13:22

Ти си А обично режимско псето које заслужујеш све најгоре што се човјеку може догодити. Па каква је политика коњу недотупавни тражити да полиција часно ради свој посао. Политика је том што је владајућа клика узела себи за право да може убити свакога ко јој се не свиђа. Мајмуне биједни није ово први овакав случај. Милини батинаши убише Благојевића и ништа, Чађо уби дечка аутом и опет ништа, милин нећак уби дјевојку аудијем и ништа, Вукелића разнијеше бомбом и ништа. Колико још људи требају убити па да ви подгузне мухе схватите да тражење истине нема везе са политиком. Ово је последица заштите милиног нећака, па је онај ко га штити одлучио да и он заштити свога убицу. Овим се шаље порука народу да онај ко је уз мафију на власти може све.

Name

ИСТИНА

30.03.2018 13:34

За оне који незнају Борислав Радовановиц је један од најбољих крим инспектора у Рс и БиХ! Кад је у свом раду поцео указивати на опструкције од својих надредјених у полицији у великом броју убистава која су се десила гдје је сам врх полиције од Лукаца,Цулума и других ститио криминалце и обустављао истраге тад су овог професионалца уклонили тако сто су му монтирали нека безвезна кривицна дјела! Нити су га кад изводили пред суд нити га смију извести јер је Борислав за све њих препаметан за њих и њихове лоповске пилеце мозгове! Тај цовјек се 3-4 године води на боловању и јос му несмију дати отказ јер немогу том постеном цовјеку ниста напаковати! Сви видите кад процитате горе његов текст о каквом се крим струцњаку ради! Мозете и цитати његов блог који је испод текста и увјерицете се сви да је ријец о постеном цовјеку!

Name

Цорлеоне

30.03.2018 14:18

Борислав Радовановић је човјек који има став, искуство, реузлтате рада и знање за обављање полицијских послова. Такви у МУП-у нису пожељни. МУП је приватна институција криминалаца и тајкуна која је задужена да штити криминал и криминалце а не да их открива. Господин Радовановић је неподобан таквом систему. МУП такве као што је он прогони, мобингује, омаловажава итд. Убиство Давида је највјероватније учинио неко ко је близак власти у РС, зато сва овилика очигледна заташкавања. МУП треба да испита одакле онолике тјелесне повреда на Давиду које су настале прије утапања. Ко их је и како њему нанио. Зашто то скрива институција која је дужна то да открије. Зашто се штити власник ткз опљачкане куће ? итд итд.....

Name

Перо

30.03.2018 14:35

Браво за постење и професионализам. Мирна савјест је највеца врлина. Да је јос овако постених људи свијет би био безбједнији.

Name

Потразите на Гоогле о Цулумима

30.03.2018 18:06

Окружно тужилаштво Бањалука подигло је оптужницу против Славише Ћулума (26)...У предмету “Трезор” оптужен Ђорђе Ћулум (37)...Марица Ћулум, адвокат из Бањалуке, осуђена на годину дана затвора...Филип Ћулум, Бањалучанин који се на друштвеним мрежама доводи у везу са смрћу Давида Драгичевића (21), негира умијешаност у овај случај... Новоименовани директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум преузео је данас дужност...Паметном довољно!!

Name

Боxон

30.03.2018 19:57

Свака част бивши колега. Да сте са толико снаге и ентузијазма радили по Вашим предметима, не би остало толико нерјешених иза Вас, И данас се колеге смију на Ваше службене забиљешке гдје сте готово увијек наглашавали погрешно. Али нисте Ви криви. Крив је онај ко Вас је првобитно примио у МУП. А ви што сте се криминала нагледали у Приједору за нпр. годину дана, то полиција у Бања Луци види за седмицу. Толико о Вашем искуству. Срдачан поздрав.

Name

мила

30.03.2018 21:56

Страшно да страшније не може бити!Да живот људски ако ти тата није "име" не вриједи више од живота пса.Па да је нелко пса злостављао одговарао би за то.Јадни ми и јадна наша дјеца у каквом окружењу одрастају.

Name

Мрзим неправду

31.03.2018 04:50

Не одустајте ако одустанете тек сте онда смо забиберили сами себи

Name

Расо

31.03.2018 07:25

За да цико бону.кад је све тако црно сто кад се несто деси зовете полицију .сто не зовете Стефана Благица и њему слицне струцњаке ко сто си и сам.фуј

Name

РЕ: за Боxон

01.04.2018 13:40

Узимали полиција као нпр ти новац за разноразне марифетлуке. Мој Боxон, само је питање дана кад ћете такви као ти у 5 са лисицама осванути пред судијом за предходни поступак. Ако не сад онда кад се власт промијени, а промијенит ће се. Неће ови моћи остати до вијека.

Name

Марко

30.03.2018 11:34

Шта рећи,свака част Радовановићу !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Марко

30.03.2018 12:29

Јесте, бас му свака цаст, слуцајно је избацен из Мупа, из дрзавне фирме се теско ко избаци, па ви видите засто је он налапусен.

Name

реРе Марко

30.03.2018 13:06

Провјери цињенице,није избацен.

Name

Борац

30.03.2018 13:25

Из државне службе воле и испадају који нешто знају, а такве протуве као ти са купљеним дипломама и магарећом памети данас дрмају институцијама.

Name

ре

30.03.2018 13:29

Избачен је зато што је један од ријетких који не играју на њихову музику. Једноставно, без увијања.

Name

Васо

30.03.2018 13:31

Господине Радовановицу цеститам Вам на храбрости и износењу чињеница. Нема овде политике, а и ако има онда је она крива јер су људи из данасње владајуце гарнитуре одлучујући. Што се тиче размјевања, не требате ни искљуциватии ни друге струке ни здраву лигику јер Вас управо обуцавају Професори других наука,, тако да као сто рекосте овде се може додати јос много метода помоћу којих се може одбацити нетацна тврдња и са аргументима ићи ка крају анализе и донети закључак. Код слуцаја убиства пјевацице, дао сам одмах прецизну слику убице. Мени су биле довољне његове очи и потврдује се накнадно да је тај психолоски слуцај. Нарвно за доказ је потребна потврда.

Name

РЕ НИКОЛА

30.03.2018 13:46

ДЕ НЕ ЛУПАЈ И СПУСТИ СЕ НА ЗЕМЉУ КОРИСТИТЕ СМРТ МЛАДИЦА ЗА ОБРАЦУН СА ВЛАСЦУ КАО СТО СТЕ КОРИСТИЛИ И ВУЛИЦА И СТРАЈКАЦЕ У ПАРКУ-ЈАКИ СТЕ НА МРЕЗАМА А У ЈАВНОСТИ ВАС НЕМА..

Name

Ре Ре Никола

30.03.2018 14:30

Нема овдје висе прице позиција-опозиција вец народ који се бори за опстанак вс отудјени резим.Исход је увијек познат,тако да немојте ви црвени скретати прицу на политизацију.

Name

Зоран

30.03.2018 16:35

СВАКА ТИ ЦАСТ... ПОТПИСАО СИ СЕ ИМЕНОМ И ПРЕЗИМЕНОМ ... И УКАЗАО НА ПРОПУСТЕ...ТЈ. КРИМИНАЛ....ЗЕЛИМ ТИ СРЕЦУ ЈЕР СИ ИСПАО НАЈВЕЦИ ЈУНАК НЕБОЈЕЦИ СЕ НИ ОД КОГА... САД МОГУ МИСЛИТИ ТЕ ПРОТУВЕ СТА ИЗМЕДЈУ СЕБЕ ПРИЦАЈУ... ЈОС ЈЕДНОМ .... ДУБОКО ПОСТОВАЊЕ. ..

Name

Мислим Да

30.03.2018 16:57

Ма никад се он не би окренуо против цијелог МУП-а, то сто он има спор са појединцима а сигурно је тако, нека се њима и обраца, али блатити рад скоро па цијелог МУП-а, знаци да ни он никада није ваљао, паметном доста.

Name

Зора

30.03.2018 17:45

Борислава су суспендовали иако је човјек био на боловању. Сад му морају платити све заостатке јер их је утукао у незаконитим поступцима. Борислав зна како на суду треба штитити своја права, а ми грађани ћемо платити десетине хиљада марака штете коју су Лучак и слични проузроковали у монтираним поступцима протов Борислава.

Name

МАРИЦА

30.03.2018 17:52

РЕ НИКОЛА ХАЈДЕ ТИ РЕЦИ КАД СИ ТАКО ПАМЕТАН КАКО ЈЕ ОВАЈ ЈАДНИ МЛАДИЋ СТРАДАО ТИ НЕЋЕШ ЛУПАТИ САМО ЋЕШ ПОТВРДИТИ НА ЧИЈОЈ СИ СТРАНИ И ЗА КОГА РАДИШ.

Name

није избачен

30.03.2018 18:04

Радовановића преко 10 година покушавају избацити из полиције јер упорно доказује криминал Вашића, Лукача, Илића и њихових полтрона. Само им то не полази за руком јер је човјек препаметан.

Name

Бориславов блог

30.03.2018 18:06

Прегледај Борислав радовановић Блог и нађи текст о томе колико пута су га покушавали ликвидирати и то криминалци из МУП-а и Специјалног тужилаштва.

Name

Ре Боxон

30.03.2018 20:42

Свака цаст друзе, цовјек откад је отисао на неовластено мјесто и сва она ујдурма око њега, као да је компас изгубио, а тацно је тако везе с везом није имао, превисе фикције правио, ма ста је он себи умислио, лако је обмањивати народ, а нас је теско преварити.

Name

Мех

30.03.2018 22:02

А добро је Боро више, смијешан си с овим коментарима...

Name

Синиса

19.05.2018 12:53

Бас ако је тако добар и постен засто је избацен,а и мозда се иза тих постених и праведних крију они сто све ово раде.

Name

Сињ

30.03.2018 11:37

Браво краљу

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА РЕ НИКОЛА

30.03.2018 15:54

СЕКТО ШТА СИ ТИ УРАДИО СЕМ УЛАГИВАЊА,ЗБОГ ТАКВИХ И СТРАДАМО.ХАЈДЕ МУДО ТИ ПОЧНИ. ДОСТА ЈЕ СЕКТЕ ОВА ТЕ СУДБИНА ЧЕКАЛА ВРЛО БРЗО.СРАМОТО ЉУДСКА.ЗИВИТЕ СЕКТО НА ПЉЦКИ И УБИСТВУ НАРОДА.ЦВЈЕТАЈУ ВАМ РУЗЕ КОАЛИЦИЈА СЕ НИЈЕ РАСПАЛА ЈЕР ЈЕ КРИМИНАЛ ЧУВА.БОЈАЦЕ ТЕ СЕ СВОЈЕ СЈЕНКЕ тзв.НИКОЛА.

Name

Бањалука

30.03.2018 11:44

Људи моји ста је ово. Ако је бар 5% истине ста ае све писе о насим званицницима из полиције хвата ме језа. Бјезите дјецо сто даље одавде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.03.2018 13:30

Нису толики безвезе отишли одавде!

Name

007

30.03.2018 11:45

Код овог случаја,а дигао је прашинз,неко треба гадно одговарати.Или МУП и тужилаштво или писац овог текста.Дизање тензија да је само ово тачно,а оно није,не води ничему.Превише је контра ставова.Жао ми је младића и породице,а жао мо је људи,који са овим догађајем леће своје фрустације.Нека му душа нађе спокој.

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!

30.03.2018 13:21

Бориславе Радовановићу свака ти част на храбрости! Цијеним те као неко коме је у периоду 1992-1995 преко руку прешло најмање 160 рањених и погинулих наших бораца, па ме као већ маторог човјека стид у шта се све ово претвоти? Од самог почетка понављам као папагај да је обдукцију требало у старту да ради бар 3 патолога. да се тако урадило вјерујем да би мање коментара о овом језивом злу и било. Волио бих као грађанин да сазнам имена очева она 3 спомињана младића што су (витешки) тукли момка као и то зашто они нису притворени до окончања истраге? Није ли својевремено Мирко Шаровић због наводних радњи у којима нико ни трепавицу није зијанио одлежао годину у притвору што је неумјесно и поредити? Особа потписана као 007 (можда неки агент) пише "нека му душа нађе спокој" Ето питам њега и јавност како може душа насилно предата богу да нађе спокоја ако егзекутури прођу некажњено? Надам се да ће одговорни у овом случају да овај Радовановићев текст узму за озбиљно јер је потписан и јаван, а од човјека је који је хљеб зарађивао радећи у полицији.

Name

куре

30.03.2018 13:35

Ово Боро сам себи туце хвалоспјеве.

Name

@куре

30.03.2018 13:54

А шта ће сирома, треба га разумјети, зајебано је с промајом између ушију.

Name

Ре 007,

30.03.2018 18:51

Нису ту никакве тензије,гресите ,знају ко је ликвидирао младица "нека нађу предају правди ,суд нека своје обави постено 'брез пристраности , и ствар заврсена како вам није јасно ; народ зна све они зеле само правду ниста висе молит устави са својим паметовањем .

Name

Рс

30.03.2018 11:46

Свака цаст брате!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

30.03.2018 11:58

Не знам ко је овај цовјек оцито је припадник мупа . има ли јос таквих људи у мупу РС јер ста се и како ради ми се висе неосјецамо сигурно ста висе страх нас је од насих полицајаца и сто нам јос тезе пада страх нас је за насу дјецу. као мајка саисецам са Давидовим ридитељима . страхујемо за оно сто нам је највредније за своју дјецу. Свако добро вам зелим добри цовјеце

ОДГОВОРИТЕ
Name

сладја

30.03.2018 12:41

Овакве су одавно истјерали из МУП/а нису подобни све сами кримоси..

Name

Доо

30.03.2018 14:50

Оваквих и слицних имате јос у полицији и другим агенцијама које проводе закон само сто су они на маргин.Ако нисте послусник од сефова до директора први стр на листи за одстрел.У УИО Дјакула је све оне који су осудјени или су под његовом сапом у криминалу заститио и јос иј унаприједио.Зато Дјакула прогони оне који не доносе пинку од рекета и који раде свој посао.Код њега је највазнија ствар из којег си тора,такп да маса упослених је присиљена да сути у противном летина улицу.УИО егзистира на принципу организованог криминала.

Name

професионалац

30.03.2018 18:11

Имате на десетине инспектора попут Радовановића које су удаљили из сједишта МУП-а само зато што су људи радили свој посао поштено и професионално. У управе су довели криминалце и послушнике, а најбоље професионалце су протјерали у локалне полицијске станице.

Name

Ре Ин ,

30.03.2018 19:56

Увек сам био на страни потлацених никада нисам подрзавао криминал ,и цасно зарадио своју пензију "увек сам на васој страни ,на страни немоцних затираних ,издрзите доврсите запоцету ствар 'пола пута сте прегурали "само јос мало бит це боље брез попустања ;поздрав.

Name

Ре Ин ,

30.03.2018 19:56

Увек сам био на страни потлацених никада нисам подрзавао криминал ,и цасно зарадио своју пензију "увек сам на васој страни ,на страни немоцних затираних ,издрзите доврсите запоцету ствар 'пола пута сте прегурали "само јос мало бит це боље брез попустања ;поздрав.

Name

Криминал на државном нивоу

30.03.2018 11:58

Колико је неразјашњених убистава до сада, и наравно с којим мотивом и који људи. Када неког од политичара неко криво погледа знате унапријед све о њему а да не говорим о другим глупостима. У питању је опстанак нашег народа на овом простору, па нећемо се сада јоши међусобно истербљивати? Па нисмо зато стварали Републику Српску, створили смо је да би у њој живјели, дјецу подизали храмове и Цркве градили и наше Славе славили. Овако ако наставите изгледа да ћете сами све ово радити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.03.2018 12:09

Ма бас их заболе,они си себи створили дрзаву

Name

Вања

30.03.2018 13:38

Ре:Криминал, дакле ти као постављаш то питање "нећемо се ваљда још и међусобно истребљивати" јер хоћеш да кажеш кад смо већ истријебили ове остале из Републике Српске и при томе је теби душа и савјест потпуно мирна??! Какав си ти то човјек побогу, и на крају пошто је ово горе што си навео ноторна чињеница дакле да РС јесте настала на истребљену осталих, чему онда добром да се ми радујемо и себи и нашим покољењима. Ово што се дешава и што ће се дешавати с нама је казна, па била она Карма и Божије нарави.

Name

Борац

31.03.2018 11:48

Ми треба да истријебимо ове криминалце на власти и да напокон почнемо функционисати као сав нормалан свијет. Са овим криминалцима, протувама и лажовима је немогуће да нам буде боље. Уколико то још нису неки схватили њима ни бог неможе помоћи.

Name

АМАТЕР

30.03.2018 12:00

Па ста ти мислис Бориславе да те многе ствари нису одрадјене, ето од када тебе нема у полицији нико ниста не ради, безвезе се упустас у те расправе, само једно да ти казем, кад вец питас за нож, упути се мало у слуцај, тацно је да је нудио ноз на продају али тзв лептир, а ноз који је украден па пронадјен код њега је свајцарска чакија, а ти би требао знати велику разлику измедју та два ноза, тако да ви који се неспремни укљуцујете у расправу, само додатно компликујете, јер мени су као лаику неке ствари јасне а теби као бивсем инспектору наводно нису, ма дај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

"="

30.03.2018 12:04

Цулум, Додик и Лукац=. Ста друго казати. Да је њихово дијете у питању, да л би се овако односили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Вања,

30.03.2018 20:12

Ста ви то прицате,није у питању никакво изтребљење, овде се ради о опстанку малог а цовека који је стиснут у кут ,одузимају сто годисња имања куце станове ,птисиљавају вас напродаје по мизерним ценама ,други стварима да не коментарисемо 'отисли би предалеко "глава би вас дуго болела јер многе ствати незнас ,ста се догађа у твом е комсилуку .

Name

Директоре

30.03.2018 12:11

Пал, директоре Полиције РС, у сваком граду РС имате дилере дроге (из васих редова) засто их не процесуирате!!!??? Ма Васим изјавама за јавност НИКО не вјерује...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА ДИРЕКТОРА

30.03.2018 13:09

ДИРЕКТОР ЈЕ КОЛЕТЕРАЛНА ШТЕТА ЛУКАЦА-ДОДИКА-ЦЕРАНИЦА.

Name

бл

30.03.2018 12:16

Свака цаст наклон до пода.Драги народе мајка је се обратила за помоц,прикупимо средства да се плате прави струцњаци ако треба и ФБИ да се сазна истина.ПРАВДА ЗА ДАВИДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

30.03.2018 12:47

Да ,само приватна истрага!!!Истраг,осуда и све остало само у личне руке!!!Народ се мора бранити

Name

Ин

31.03.2018 16:39

Наравно да цемо помоци позовимо све Мајке РС да изадју на улицу подрзе ове родитеље у борби за истину да се разријесе сва убиства само тако цемо заститити и своји дјецу.

Name

Сладјана

30.03.2018 12:38

Свака ти цаст људино....

ОДГОВОРИТЕ
Name

јаосиганама

30.03.2018 18:16

Каква приватна истрага ? радио је ФБИ истрагу у Београду у слуцају оног децка сто је надјен мртав у стану, децко наркоман, урадјена обдукција, мајка бице прала савјест сто је дијете јој наркоман ангазовала ФБИ, који се налупали само тако и на крају ниста нису доказали...мани те се супље, него ја јос не процитах ниједан конкретан доказ да је момак убијен ? само инсинуације, претпоставке, тлапње, ниста конкретно...Па има ли ико да написе из Бањалуке ским се децко тукао то веце ? зна ли се тацно мјесто гдје је упао у воду или се сумња на мостиц неки ?

Name

Залосна Бањалучанка

30.03.2018 12:43

Честитам,господине!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xy

30.03.2018 13:03

У МУП-У НЕШТО НЕ ШТИМА ВИДЕ И ВРАПЦИ НА ГРАНИ.НИГДЈЕ НЕМА НЕГО У ДОДИКОВОЈ ВЛАДАВИНИ СВЕ ШТО ЈЕ БИЛО СПОСОБНО У БЕЗБЕДНОСНИМ СЛУЗБАМА СТО ПРИЈЕ ПЕНЗИОНИСИ И МОЛИ БОГА ДА СТО ПРИЈЕ ИХ ПОКРИВА ЗЕМЉА.ЗА МУП РС БЕЗБЈЕДНОСНО НИСУ ИНТЕРЕСАНТНИ КРИМИНАЛЦИ КОЈИ ЈАВНО РАДЕ ПОСЛОВЕ КОЈЕ НИКАДА НЕБИ ЧОВЈЕК МОГАО ПОМИСЛИТИ, А БИВШИ КАДРВИ СЛУЖБЕ СУ БЕЗБЕДНОСНО ИНТЕРЕСАНТНЕ ЛИЧНОСТИ.МОЗЕ ТЕ ВИ ПРИЧАТИ ШТА ХОЋЕТЕ НЕМАЈУ ГРАЂАНИ ПОВЈЕРЕЊЕ У ПОЛИЦИЈУ И ТУ НЕМА САРАДЊЕ СТРАХ ВЛАДА ЈЕР БИ ТАЈ КО ПОКУША ДА ПОМОГНЕ ПОЛИЦИЈИ БИО БИ ЕЛИМИНИСАН ОН ИЛИ ЊЕГОВО ДЈЕТЕ ГОСПОДИНЕ ЛУКАЧ ШТА ЈЕ СА 7 ВРЕЦА ЗАПЛЕЊЕНОГ ФАЛСИФИКОВАНОГ МАТЕРИЈАЛА У КОРИСТ ФУНКЦИОНЕРА ВЛАДЕ РС ОДУЗЕТИХ КОД ПОПОВИЋ ВУКАШИНА У ТРЕБИЊУ.СТО СЕ ПРЕКИДЕ СА ИСТРАГОМ?КОПИЈА ЈЕ ВЈЕРНА ОРГИНАЛУ ДА ЗНАТЕ.

Name

Турбоскара

30.03.2018 13:01

Респект за ово

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРАЦ

30.03.2018 13:08

НАУЦИЛИ СМО МИ У БАЊА ЛУЦИ ДА НАС ТУКУ И МИЛИНЕ ГОРИЛЕ У ДВОРАНИ БОРИК,НИЈЕ ПРВИ ПУТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АМАТЕР

30.03.2018 13:17

Ти Боро се само добро правис будала, само од ножа крени којег спомињес, тај сто је он показивао и продавао је лептир ноз, а ноз који је пронадјен код њега и сто је украден је свсјцарска чакија, тако да не обмањујеш јавност, ако ниси упућен и ниси довољно читао, прочитај још који пут, утврди градиво, баш си папак тешки.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре аматер

30.03.2018 13:45

Како знаш шта је продавао, да ниси био ту кад је то радио, или кад су га тукли?

Name

ЗА

30.03.2018 13:53

ДА СЕ НАРОД НЕ ДИЖЕ НА НОГЕ У ТРЕБИЊУ БИ УБИСТВО МОМКА ЂЕРИЋА ОСТАЛА ТАЈНА,ЈЕР СУ ГА ОРГАНИЗОВАЛИ СИН СУДИЈЕ ПИКУЛЕ И НАРКО МИЉЕ.НАРОД НА УЛИЦИ МИРНО СТВОРИ ПРАВДУ,ПОЛИЦИЈА ПОДИЗЕ РОЛЕТНЕ И ВИДЈЕ ДА И ЊИМА НИЈЕ ДОБРО АКО СЕ НЕ УХВАТЕ У ПРОБЛЕМ.МОЗЕМО ПИСАТИ И РАЗМЈЕЊИВАТИ МИШЉЕЊА УЛИЦА ЈЕ ЗАКОН ОД КОСТАЈНИЦЕ ДО ТРЕБИЊА.СРАМОТЕ ЉУДСКЕ МИСЛИТЕ ДА ПАРАМА МОЖЕТЕ КУПИТИ ЉУДСКО ДОСТОЈАНСТВО.БЛОКИРАТИ МИРНО СВЕ И НЕМА ЛОПОВИМА СЕКТЕ СНСД, ДНС И СП ПРИСТУПА.КАДА ТРАЖЕ ГЛАСОВЕ ПЛАЧУ, ГДЈЕ СЕ САКРИЛА ПРЕМИЈЕРКА? ДА НИЈЕ У ПАВГРАДУ?БОЉЕ ГРОБ НЕГО РОБ СЕКТЕ.

Name

Ре Ре

30.03.2018 14:29

Па ја цитам помно, гледам фотографије, јесу ли некидан објавили неку цакију на пику и рекли да је то његова, дакле децко или ко вец, мало се консолидуј сам са собом како ја знам.

Name

ре аматер

30.03.2018 18:14

Написао је човјек да полиција покаже записник о препознавању предмета, ако су га написали.

Name

Ин

31.03.2018 16:43

Не само да си аматер него си и глуп. Непрозивај постеног цовјека струцњака . Објаснио је свима нама како се мозе истразити овај слуцај. Свака њему цаст могао је да сути овако је излозио себе опасности да казе истину. Заслузује насе постовање.

Name

Ре АМАТЕР

02.04.2018 06:29

Постоји ли у твом свијету могуцност да је предмет убацен у дзепове покојника,и како непобитно доказујес да је то бас тај предмет те да је отудјен од стране покојника из наведене куце.Бтw укуцани су дали па повукли изјаву о крадји.

Name

пажња

30.03.2018 13:33

Дјецо немојте до касно по граду има свакакве полиције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре пажња

30.03.2018 18:16

У праву си. полиција продаје дрогу, полиција пљачка....

Name

Ортодоx

30.03.2018 13:33

Мени ово лици на ону цувену Војину изјаву: ,,оклизнуо се на кору банане и висе пута ударио главом о под,,.Такав је полицијски извјестај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока

30.03.2018 13:50

МУП је у посљедних 15 година доста својих припадника отпустио без икаквог разлога а већина њих је часно радила свој посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука

30.03.2018 14:06

Симптоматично је да МУП нити једном није објавио имена тројице момака који су се сукобили са покојним Давидом као ни информацију ко су власници (станари) куће која је наводно опљачкана... ове 2 чињенице би требале бити узете у обзир, и презентоване ако не широј јавности онда барем родитељима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.03.2018 14:21

Власник куће Ђ.Р. остала тројица у тучи Н.Ћ. О.Г. и С.М. !

Name

Јеца

30.03.2018 14:22

Неприца Енглески није имао времена науцити. Ма да стаце њему енглески он одлицно прица саторовацки кад узме микрофон под сатором ста це му енглески. А јадан мозда је и нацио те две реценице па после заборавио, посто је то код њега сасвим нормално данас казе једно сутра друго. А да се није сваком увлацио јесте само сто га је вецина одј....а.

Name

Ре

30.03.2018 14:48

Власник куће Ђ.Р. остала тројица учесници туче Н.Ћ. О.Г. и С.М. Има Фб група ПРАВДА ЗА ДАВИДА гдје се може видјети објављено име и презиме власника куће и име и презиме овог Н.Ћ. (погодите које је презиме овог Н.Ћ. ???) На Фб профилу овог Н.Ћ. лако се могу видјети имена и презимена друге двојице који су били у тучи О.Г. и С.М. јер тај Н.Ћ. има врло мало пријатеља на Фб!

Name

РЕ ЈЕЦА

30.03.2018 15:24

А ти мало залутала.. тај коментар је вјероватно за врлог нам предсједника у разговору са Клинтоновом... други пут, преконтролиши коментар. П. С. Ал је на мјесту, што јест, јест.

Name

@Јеца

30.03.2018 22:08

А добро Јецо, у праву си за председников енглески, него - шта ћемо с твојим српским?

Name

Ре: Јеца

01.04.2018 01:22

Није толика срамота не знати енглески колика је срамота не знати матерњи језик.

Name

Цулум

30.03.2018 14:11

Цулум: ма пусти то сада, ено саобрацајци зауставили слепер са обловином морам да зовем командира да то пусти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИНТЕРНЕТ

30.03.2018 17:57

УКУЦАТЕ БОРИСЛАВ РАДОВАНОВИЋ И ЈЕДНОСТАВНО ПРОВЈЕРИТЕ КО ЈЕ ТАЈ ЧОВЈЕК И КАКАВ СТРУЧЊАК ЈЕ У ПИТАЊУ. ПРЕДВИДИО ЈЕ УКРАЈИНСКИ РАТ, АРАПСКО ПРОЉЕЋЕ, КУМАНОВСКИ ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД, А 3-4 ГОДИНЕ ТВРДИ ДА ЋЕ СЕ СВЕ НА КРАЈУ ЗАВРШИТИ НА БАЛКАНУ. СВЕ ЈЕ БИЛО БАШ ОНАКО КАКО ЈЕ ПРЕДВИДЈЕО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цика куре

30.03.2018 19:38

Боро провидни су ови твоји хвалоспјеви.Нарцисоидно цомпулсивно понасање.

Name

лепи мица

30.03.2018 20:56

Од 80 објава ,70 је написао Боро Радовановиц .Провидно је ово.Ко је Боро,знају сви у МУП.Цовјек који блати и напада своје колеге зарад ситних лицних интереса.

Name

X

02.04.2018 06:32

А добијате ли ви полицијски ботови какву накнаду за васа писанија или сте само вјерни војници партије ?

Name

чињенице

30.03.2018 18:22

Инспектори осуђени да су као организована група растурали дрогу. Специјалци осуђени због друмских разбојништава. То су чињенице. Је ли неко одговарао за такве страшне ствари због којих грађани немају повјерења у полицију? Је ли неко смијењен због пропуста? Ко ће након тога вјеровати Лукачу и Ћулуму?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сладја

30.03.2018 19:02

БРАВО ВЕЛИКИ ЧОВЈЕЧЕ СВАКА ТИ ЧАСТ СКИДАМ ТИ КАПУ ЈОС ЈЕДНОМ БОГ ТЕ ПОМОГО И ХВАЛА ТИ И У МОЈЕ ИМЕ. ПОЗДРАВ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зорица

30.03.2018 20:07

СВАКА ЧАСТ ГОСПОДИНЕ ,ДРАГО МИ ЈЕ ДА ИМА ТАКВИХ ЉУДИ КАО ШТО СТЕ ВИ.

Name

Сања

30.03.2018 19:51

Браво!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалност

30.03.2018 20:21

Ког у ствари стити полиција Српске када од зртве насиља прави особу криминогеног миљеја младица који нема ни ауто ни стан за разлику од правих кримоса.Децко је несто видио ики знао и требали су да га се рјесе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

02.04.2018 06:34

Бас тако.

Name

Михајло

30.03.2018 20:35

Ко вјерује у лази Илића и ћилима? Срамота стању прцају,није народ луд'.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда за Давида

30.03.2018 21:42

Ћулуме, директору полиције, што за 9. Јануар ниси рапортирао предсједнику као челни човјек професионалац већ је то урадио неки инспектор. Ниси могао запамтити текст или је било нешто друго... А за ово ћеш одговарати кад тад...!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ивана

31.03.2018 06:18

Мозе ли породица ангазовати овог цовјека за помоц у независној истрази...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опа

31.03.2018 06:38

Опаааа, тако си ти то значи Боро у својој глави сложио: приватни детектив, Пинкертон агенција..?

Name

Фбиа

31.03.2018 11:31

Ко је Филип Ћулум, покојни Давид је на свом профилу, фејзбуку упозорио ако му се нешто деси да је одговоран управо тај Филип Ћулум ваљда је свима и јасно онда управо улага Мупа у свему ако је директор мупа извјесни Дарко Ћулум.

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

31.03.2018 13:29

Свако презиме,има свој разлог настанка и везано је за несто битно....ста ли знаци ЦУЛУМ...толико о томе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.04.2018 06:36

Топуз или Буздован.Слависа,Недељко,Дјордје,Марица Цулум,сви пресудјени.

Name

Xxxxx

31.03.2018 16:05

Свака цаст!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОСТАВКЕ

31.03.2018 18:56

ЦУЛУМ И ОНО ЗЛО ОД МИНИСТРА ТРЕБАЈУ ПОДНИЈЕТИ ОСТАВКЕ А МИНИСТРА У ЗАТВОР ОДМАХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рст

01.04.2018 00:46

Како вас није срамота да смртни слуцај користите у политицко пропагандне поруке. Р.И.П. за настрадалог а за све који купе политицке поене на несреци дабогда Вам се иста догодила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вријеме

01.04.2018 01:18

Постовани , ако сте вец уцестовали у расветљавању кривицних дјела онда треба да знате да се оне не заврсавају за 10 дана, да се исте не воде путем медија и да се све цињенице не пласирају јавно. Ја сам уцестовао у туци са цетворицом, одбранио се ту ноц после пар дана пријавили ме полицији (познати идентитети и мјеста боравка) након 2 мјесеца сам био у разговору код инспектора, након 6 мјесеци је подигнута оптузница за кривицно дјело против мене, након 9 мјесеци јос нисам позван на суд за изјасњавање. а ви хоцете да се убиство ријеси за 10 дана, па то има само у серијама и то нискобудзетним

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања лука

01.04.2018 08:05

Ко да он ста зна види му фаце мутаве у нормалној земљи неби био ни позорник

ОДГОВОРИТЕ
Name

Избори

01.04.2018 17:02

Избори су најбоља прилика да ријесимо много тога сто је написано. И сто није написано. Овдје само тросимо вријеме, а ефекат НУЛА. Изадјимо на изборе. Узмимо ствари у своје руке. Искористимо своје право. Ми одлуцујемо о себи, а не ОНИ. Ако нецемо на изборе, онда цемо СВИ у мигрантске колоне заједно са арапима, сиријцима и др. сиротињом.

Name

Алекса

01.04.2018 19:31

Јадно вријеме, јадне дрзаве и јадних и болесних политика. Можели ишта да се деси да све се не окрене на политичку позадину. Одавно, још од краја рата политичари се кусурају и зарадјују на мтрвим људима. Ја би подијелио фино оружје измедју себе браци Србима па нек се фино измедју себе побију, па ко побиједи нек влада, ко после 45. Јадни ли смо и несретни ми

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

02.04.2018 03:58

То су све криминалци Ронхил па даље од 1990па све до данас у БиХ су сами криминалци на власи па тако И у РС засто то народ невиди И докле це да трпи ту тиранију И тај терор нека одлуци и то нема никакве везе са религион него само криминал и терор на свако Милиметру.

ОДГОВОРИТЕ