Експлодирала бомба у возилу

Експлодирала бомба у возилу у Подгорици, а један човјек је погинуо. Према незваничним сазнањима "Вијести", бомба у возилу је експлодирала док је ауто било у покрету

Регион 29.03.2018 | 22:50
Експлодирала бомба у возилу
Експлозивна направа експлодирала је у гаражи на Римском тргу у Подгорици вечерас око 19 сати.

"Вијестима" је из полиције незванично речено да је блиндирано возило бмw, минут након што је ушло у гаражу, експлодирало. 



Према незваничним сазањима "Вијести", возач тог аутомобила је погинуо и он се у овом тренутку још налази у возилу.

 Из полиције је речено да је то возило користио Дражен Чађеновић, али још није потврђено да је он и вечерас био у том возилу и да је смртно страдао.

Из полиције су незванично рекли да је он припадник барске криминалне групе и да му је полиција то возило недавно била одузела због провјера.

Из полиције кажу и да сада са сигурношћу не могу рећи да ли је бомба експлодирала у возилу, или је била закачена испод возила.

Постоји могућност, казао је један од  саговорника "Вијести"  из полиције, да је бомба превожена у возилу и да је случајно активирана. 

Нико од грађана није повријеђен нити је на неком другом возилу у гаражи причињена штета, казали су незванично из полиције "Вијестима"

"Вијестима" су се јавили узнемирени грађани који наводе да је детононација била изузетно јака. 



На лицу мјеста је комплетан састав подгоричке полиције и три ватрогасна возила. Истрагом руководи дежурна виша државна тужитељка Сузана Милић. 

Осигурано мјесто експлозије

"Полицијски службеници интензивно раде на расвјетљавању експлозије у гаражи хотела „Премијер“ у Подгорици. Једна особа је смртно страдала. Та особа се налазила у блиндираном возилу које је експлодирало непосредно након уласка у гаражу. Нема других страдалих или повријеђених лица", званично је саопштено из полиције. 

Они су навели и да је лице мјеста је осигурано.

"На лице мјеста из превентивних разлога упућена је и Група за АТП Управе полиције чији су послови и задаци деактивирање импровизованих експлозивних направа, како би превентивно извршили детаљне прегледе ужег и ширег лица мјеста. Извршени су први прелиминарни прегледи блиндираног возила. Први прелиминарни подаци указују на то да је до експлозије највјероватније дошло унутар возила, с обзиром на оштећења која се налазе у возилу. Тачан узрок експлозије ће свакако бити утврђен након вјештачења односно истрагом која се спроводи. Полицијски службеници, у координацији са надлежним тужилаштвом, предузимају интензивне активности на утврђивању свих чињеница и потпуном расвјетљавању овог догађаја", саопштено је.

(Вијести.ме)
                                                                                                                                                           

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Па

29.03.2018 21:17

Ајмо стручњаци навалите, да разрешумо и овај случај, ми све знамо.

ОДГОВОРИТЕ