Ријешите ребус - ПСЖ нашао тренера, није Италијан, а није ни слободан!

Богати париски клуб спремио и новац за обештећење!

Фудбал 02.04.2018 | 00:00
Ријешите ребус - ПСЖ нашао тренера, није Италијан, а није ни слободан!
Пари Сен Жермен је нашао наследника тренеру Унаију Емерију! Али, још се не зна тачно ко је у питању. У чему је штос? Увек добро обавештени Радио Монте Карло објавио је да нови тренер неће бити италијанске националсти, а неће бити ни неко ко у овом тренутку нема ангажман.

Дакле, простом логиком можемо да са списка потенцијалних кандидата избришемо Масимилијана Алегрија, Антонија Контеа, Мауруција Сарија и Карла Анћелотија. Конте се до сада најчешче помињао, пре све због чињенице да је виђен на излазним вратима Челсијевог Стамфорд Бриџа на крају сезоне. Алегри је демантовао гласине изјавом да му је добро у Јувентусу, Сари преговара са Наполијем о новом уговору, додуше за сада без успеха, а Анчелоти је без ангажмана од јесенас када је добио отказ у Бајерну.

Када су у питању “слободни стрелци”, двојица која су се до сада најчешће помињала за клупу Парижана су Шпанац Луис Енрике и Немац Томас Тухел. Обојица су на крају прошле сезоне остала без ангажмана, први у Барселони, други у Борусији Дортмунд. Тухел је недавно довођен у везу и са Арсеналом, односно минхенским Бајерном.

“Све иде како би требало”, рекао је за радио РМЦ неименовани извор из париског клуба одговарајући на питање Емеријевом наследнику.

Према информацијама поменутог радија, ПСЖ ће за новог тренера свакако платити обештећење, па је РМЦ закључио да би на основу задатих критеријума, на листи Светаца могли да буду Дијего Симеоне, Марусио Покетино и Сержо Консеисао. Е сад, овде Консеисао делује као најреалнија варијанта зато што је најјефтинији. За његову слободу Парижани би морали да плате вероватно знатно мање Порту, него Атлетику за Симеонеаили Тотенхему за Покетина.

Предност Покетина је у томе што је од 2001. до 2003. играо за ПСЖ и ипак боље познаје клуб, док је Сименеов главни адут тај што је ипак најквалитетнији тренер међу поменутим кандидатима.

Извор: моззартспорт

Фото: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар