Riješite rebus - PSŽ našao trenera, nije Italijan, a nije ni slobodan!

Bogati pariski klub spremio i novac za obeštećenje!

Fudbal 02.04.2018 | 00:00
Riješite rebus - PSŽ našao trenera, nije Italijan, a nije ni slobodan!
Pari Sen Žermen je našao naslednika treneru Unaiju Emeriju! Ali, još se ne zna tačno ko je u pitanju. U čemu je štos? Uvek dobro obavešteni Radio Monte Karlo objavio je da novi trener neće biti italijanske nacionalsti, a neće biti ni neko ko u ovom trenutku nema angažman.

Dakle, prostom logikom možemo da sa spiska potencijalnih kandidata izbrišemo Masimilijana Alegrija, Antonija Kontea, Maurucija Sarija i Karla Anćelotija. Konte se do sada najčešče pominjao, pre sve zbog činjenice da je viđen na izlaznim vratima Čelsijevog Stamford Bridža na kraju sezone. Alegri je demantovao glasine izjavom da mu je dobro u Juventusu, Sari pregovara sa Napolijem o novom ugovoru, doduše za sada bez uspeha, a Ančeloti je bez angažmana od jesenas kada je dobio otkaz u Bajernu.

Kada su u pitanju “slobodni strelci”, dvojica koja su se do sada najčešće pominjala za klupu Parižana su Španac Luis Enrike i Nemac Tomas Tuhel. Obojica su na kraju prošle sezone ostala bez angažmana, prvi u Barseloni, drugi u Borusiji Dortmund. Tuhel je nedavno dovođen u vezu i sa Arsenalom, odnosno minhenskim Bajernom.

“Sve ide kako bi trebalo”, rekao je za radio RMC neimenovani izvor iz pariskog kluba odgovarajući na pitanje Emerijevom nasledniku.

Prema informacijama pomenutog radija, PSŽ će za novog trenera svakako platiti obeštećenje, pa je RMC zaključio da bi na osnovu zadatih kriterijuma, na listi Svetaca mogli da budu Dijego Simeone, Marusio Poketino i Seržo Konseisao. E sad, ovde Konseisao deluje kao najrealnija varijanta zato što je najjeftiniji. Za njegovu slobodu Parižani bi morali da plate verovatno znatno manje Portu, nego Atletiku za Simeoneaili Totenhemu za Poketina.

Prednost Poketina je u tome što je od 2001. do 2003. igrao za PSŽ i ipak bolje poznaje klub, dok je Simeneov glavni adut taj što je ipak najkvalitetniji trener među pomenutim kandidatima.

Izvor: mozzartsport

Foto: Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar