Интервју - Мијатовић: Јуве је увијек “мина” за Реал!

Зизу заслужио да остане тренер, Кејн или Икарди стижу на лето! Некадашњи нападач Реала причао за Коријере дело Спорт о предстојећем окршају са Старом дамом, али и многим другим стварима.

Фудбал 01.04.2018 | 23:45
Интервју - Мијатовић: Јуве је увијек “мина” за Реал!
Много важних утакмица за Реал одиграо је Предраг Мијатовић, постигао доста важних голова за краљевски клуб, а када год жреб споји Мадриђане и Јувентус, као што је то случај са овосезонским четвртфиналом Лиге шампиона, некадашњи репрезентативац Југославије постане главна "мета" новинара.

“Пре жреба сам рекао да би за Реал било добро да избегне Барселону и Јувентус. Барселону, зато што је веома јака и исписала је значајна странице историје Лиге шампиона, а Јувентус јер га је тешко елиминисати у две утакмице. Нисам сујеверан, него је Јувентус заиста одлична екипа, у правом смислу те речи. Уосталом то су показали и пре три године у полуфиналу,  па прошле против Барселоне и сада у дуелу са Тотенхемом”, рекао је Мијатовић у интервјуу за Коријере дело Спорт.

А када Мијатовић прича о Јувентусу, неизбежно питање у гол у финалу Лиге шампиона 1998. године којим је краљевском клубу донео трофеј.

“Увек се обрадујем када се сетим тог финала. Наравно, навијачи Јувентуса су мало мање срећни када се присете тог Амстердама. Био је то добар гол, освојили смо Лигу шампиона”.

Открио је некадашњи ас Партизана, Реала и Фјорентине шта га фасцинира код торинске Старе даме.

“Чињеница да сви помажу једни другима и да се жртвују за екипу. Буфон, Кјелини, Игуаин, Дибала, све су то играчи високе класе, а увек ускачу да помогну саиграчима када је потребно. Тренер Алегри је од њих заиста направио једну чврсту, компактну групу”.

А потом је мало детаљније Мијатовић објаснио шта мисли о Алегрију.

“Урадио је одличан посао са Јувентусом пошто је у Италији освојио све трофеје, а два пута је играо и финале Лиге шампионата. Ради се о једном од најбољих стручњака у Европи тренутно. То је показао и против Тотенхема”.

То ће бити још један дуел два суперстара модерног фудбала, Ђанлуиђија Буфона и Кристијана Роналда.

“Буфон је прошле сезоне био најбољи голман у Лиги шампиона, а и сада је и самом врху. Заборавите на то колико има година. Физички се осећа одлично, а оно што је још важније, психички је спреман. Има играча од 25-година који су старији од њега јер не живе као професионалци”.

Дуел са Реалом представљаће и повратак у Мадрид за нападача Јувентуса, Гонзала Игуаина.

“Он је играо и давао доста голова у Мадриду, али онда су се путеви разишли јер је клуб одлучио да је Бензема боља опција. Игуаин је и у Италији показао квалитет, а он и Дибала су јаки и опасни заједно”.

Све су чешће гласине у Италији, али и Шпанији, да би Пауло Дибала могао дрес Јувентуса да замени опремом краљевског клуба.

"Одувек ми се свиђао као играч. Даје голове, асистира, прави разлику на терену. У данашњем фудбалу све је теже наћи таквог играча. Могао би на лето да оде у Реал или Барселону. Конкретно, када је Реал у питању све зависи какви су планови клуба са Асенсиом и Иском. Можда ће Реал пре да тражи класичну деветку”.

Какве би последице по Реал могла да има евентуална елиминација од Јувентуса?

“Онда би сезона стварно била катастрофална. А када играте против Јувентуса у Лиги шампиона, елиминација увек стоји као реална опција. А што се тиче поверења Зидану - па он је у претходне две сезоне освојио урадио све могуће у Лиги шампиона и заслужио је поверење челних људи Реала”.

А онда се вратио Мијатовић на причу о томе шта је краљевском клубу потребно у летњем прелазном року.

“Очекујем да Реал опет буде Реал и да доводе неко велико име. Пре свега нападача, на пример Маура Икардија или Харија Кејна. Не знам ко би им више одговарао од њих двојице. За разлику од Британаца, Аргентинци нису никада имали проблем да се адаптирају.”

У смирај играчке каријере Мијатовић је играо и у Фјорентини, а управо тај клуб је недавно остао без капитенаДавидеа Асторија који је трагично преминуо.

“Све нас је потресла та страшна вест. Фиренца и њени становници су још једном показали какви су. И даље тамо имамо пријатеље, сећам се љубави и подршке којом су ме обасипали. Занимљиво, никад пре тога нисам играо у Италији, али сви су били луди за мном чим сам дошао ваљда због тог гола Јувентусу”.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар