Intervju - Mijatović: Juve je uvijek “mina” za Real!

Zizu zaslužio da ostane trener, Kejn ili Ikardi stižu na leto! Nekadašnji napadač Reala pričao za Korijere delo Sport o predstojećem okršaju sa Starom damom, ali i mnogim drugim stvarima.

Fudbal 01.04.2018 | 23:45
Intervju - Mijatović: Juve je uvijek “mina” za Real!
Mnogo važnih utakmica za Real odigrao je Predrag Mijatović, postigao dosta važnih golova za kraljevski klub, a kada god žreb spoji Madriđane i Juventus, kao što je to slučaj sa ovosezonskim četvrtfinalom Lige šampiona, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije postane glavna "meta" novinara.

“Pre žreba sam rekao da bi za Real bilo dobro da izbegne Barselonu i Juventus. Barselonu, zato što je veoma jaka i ispisala je značajna stranice istorije Lige šampiona, a Juventus jer ga je teško eliminisati u dve utakmice. Nisam sujeveran, nego je Juventus zaista odlična ekipa, u pravom smislu te reči. Uostalom to su pokazali i pre tri godine u polufinalu,  pa prošle protiv Barselone i sada u duelu sa Totenhemom”, rekao je Mijatović u intervjuu za Korijere delo Sport.

A kada Mijatović priča o Juventusu, neizbežno pitanje u gol u finalu Lige šampiona 1998. godine kojim je kraljevskom klubu doneo trofej.

“Uvek se obradujem kada se setim tog finala. Naravno, navijači Juventusa su malo manje srećni kada se prisete tog Amsterdama. Bio je to dobar gol, osvojili smo Ligu šampiona”.

Otkrio je nekadašnji as Partizana, Reala i Fjorentine šta ga fascinira kod torinske Stare dame.

“Činjenica da svi pomažu jedni drugima i da se žrtvuju za ekipu. Bufon, Kjelini, Iguain, Dibala, sve su to igrači visoke klase, a uvek uskaču da pomognu saigračima kada je potrebno. Trener Alegri je od njih zaista napravio jednu čvrstu, kompaktnu grupu”.

A potom je malo detaljnije Mijatović objasnio šta misli o Alegriju.

“Uradio je odličan posao sa Juventusom pošto je u Italiji osvojio sve trofeje, a dva puta je igrao i finale Lige šampionata. Radi se o jednom od najboljih stručnjaka u Evropi trenutno. To je pokazao i protiv Totenhema”.

To će biti još jedan duel dva superstara modernog fudbala, Đanluiđija Bufona i Kristijana Ronalda.

“Bufon je prošle sezone bio najbolji golman u Ligi šampiona, a i sada je i samom vrhu. Zaboravite na to koliko ima godina. Fizički se oseća odlično, a ono što je još važnije, psihički je spreman. Ima igrača od 25-godina koji su stariji od njega jer ne žive kao profesionalci”.

Duel sa Realom predstavljaće i povratak u Madrid za napadača Juventusa, Gonzala Iguaina.

“On je igrao i davao dosta golova u Madridu, ali onda su se putevi razišli jer je klub odlučio da je Benzema bolja opcija. Iguain je i u Italiji pokazao kvalitet, a on i Dibala su jaki i opasni zajedno”.

Sve su češće glasine u Italiji, ali i Španiji, da bi Paulo Dibala mogao dres Juventusa da zameni opremom kraljevskog kluba.

"Oduvek mi se sviđao kao igrač. Daje golove, asistira, pravi razliku na terenu. U današnjem fudbalu sve je teže naći takvog igrača. Mogao bi na leto da ode u Real ili Barselonu. Konkretno, kada je Real u pitanju sve zavisi kakvi su planovi kluba sa Asensiom i Iskom. Možda će Real pre da traži klasičnu devetku”.

Kakve bi posledice po Real mogla da ima eventualna eliminacija od Juventusa?

“Onda bi sezona stvarno bila katastrofalna. A kada igrate protiv Juventusa u Ligi šampiona, eliminacija uvek stoji kao realna opcija. A što se tiče poverenja Zidanu - pa on je u prethodne dve sezone osvojio uradio sve moguće u Ligi šampiona i zaslužio je poverenje čelnih ljudi Reala”.

A onda se vratio Mijatović na priču o tome šta je kraljevskom klubu potrebno u letnjem prelaznom roku.

“Očekujem da Real opet bude Real i da dovode neko veliko ime. Pre svega napadača, na primer Maura Ikardija ili Harija Kejna. Ne znam ko bi im više odgovarao od njih dvojice. Za razliku od Britanaca, Argentinci nisu nikada imali problem da se adaptiraju.”

U smiraj igračke karijere Mijatović je igrao i u Fjorentini, a upravo taj klub je nedavno ostao bez kapitenaDavidea Astorija koji je tragično preminuo.

“Sve nas je potresla ta strašna vest. Firenca i njeni stanovnici su još jednom pokazali kakvi su. I dalje tamo imamo prijatelje, sećam se ljubavi i podrške kojom su me obasipali. Zanimljivo, nikad pre toga nisam igrao u Italiji, ali svi su bili ludi za mnom čim sam došao valjda zbog tog gola Juventusu”.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar