Замислите напад Дибала, Коста, Марсијал, Игуаин!

Јуве ће због тога морати да прогута и “падобранца“! Било како, фаворит је у трци за француским крилом.

Фудбал 04.04.2018 | 22:30
Замислите напад Дибала, Коста, Марсијал, Игуаин!
Потера за Антонијем Марсијалом! Торински Тутоспорт је данашњу насловну страну посветио напорима Јувентуса да у своје редове доведе крилног фудбалера Манчестер јунајтеда и репрезентације Француске. Није то ни тако нова вест, али се чини да је Марсијал све ближи томе да и сам преломи.

Основни разлог: Алексис Санчез! Јунајтед је Чилеанца довео као велико појачање и он мора да игра. Баш на уштрб Марсијала, коме уговор са клубом из Манчестера истиче 2019. године - постоји и опција да се продужи до 2020, али сва је прилика да неће бити активирана - па ће лето 2018. бити права прилика да се растану.

С обзиром на Марсијалове године (22) и полудело тржиште не би било изненађење ни да Енглези поврате силан новац који су уложили у Француза. Јувентус не воли да се разбацује, али само замислите офанзивну линију:Даглас Коста, Пауло Дибала, Марсијал и у шпицу Гонзало Игуаин! Да не помињемо Федерика Бернардескија, Хуана Квадрада… Ако би Марсијал проиграо у Торину, а не би био први, Стара дама би имала заиста убиствену офанзиву. Под условом да према очекивањима и откупе Дагласа у Бајерну.

Марсијалу су већ набацили специјалног преговарача. Блез Матуиди је добио задатак да саиграча из француске репрезентације убеди да је у Италији лепше играти него у Енглеској, иако Серија А реално није Премијер лига. Мада, Јуве је у последње три године два пута играо финала Лиге шампиона, па је Марсијалу и из спортских разлога Торино више него примамљив.

Клубови су у добрим односима још откако је Пол Погба отишао у Јунајтед за 105.000.000 евра. Мада, можда би Енглези тражили и једну малу услугу. Да Јуве у своје јато прими и Матеа Дармијана. Одличан је био у Торину, али се у Енглеској није снашао, па је у недавној анкети навијача проглашен за најгорег играча сезоне у Манчестер јунајтеду. Нико га више не узима у обзир када се говори о врхунским бековима.

Али опет: сасвим је могуће да би у Јувентусу проиграо. Дешава се то врло често у Торину. И није нимало случајно.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар