Zamislite napad Dibala, Kosta, Marsijal, Iguain!

Juve će zbog toga morati da proguta i “padobranca“! Bilo kako, favorit je u trci za francuskim krilom.

Fudbal 04.04.2018 | 22:30
Zamislite napad Dibala, Kosta, Marsijal, Iguain!
Potera za Antonijem Marsijalom! Torinski Tutosport je današnju naslovnu stranu posvetio naporima Juventusa da u svoje redove dovede krilnog fudbalera Mančester junajteda i reprezentacije Francuske. Nije to ni tako nova vest, ali se čini da je Marsijal sve bliži tome da i sam prelomi.

Osnovni razlog: Aleksis Sančez! Junajted je Čileanca doveo kao veliko pojačanje i on mora da igra. Baš na uštrb Marsijala, kome ugovor sa klubom iz Mančestera ističe 2019. godine - postoji i opcija da se produži do 2020, ali sva je prilika da neće biti aktivirana - pa će leto 2018. biti prava prilika da se rastanu.

S obzirom na Marsijalove godine (22) i poludelo tržište ne bi bilo iznenađenje ni da Englezi povrate silan novac koji su uložili u Francuza. Juventus ne voli da se razbacuje, ali samo zamislite ofanzivnu liniju:Daglas Kosta, Paulo Dibala, Marsijal i u špicu Gonzalo Iguain! Da ne pominjemo Federika Bernardeskija, Huana Kvadrada… Ako bi Marsijal proigrao u Torinu, a ne bi bio prvi, Stara dama bi imala zaista ubistvenu ofanzivu. Pod uslovom da prema očekivanjima i otkupe Daglasa u Bajernu.

Marsijalu su već nabacili specijalnog pregovarača. Blez Matuidi je dobio zadatak da saigrača iz francuske reprezentacije ubedi da je u Italiji lepše igrati nego u Engleskoj, iako Serija A realno nije Premijer liga. Mada, Juve je u poslednje tri godine dva puta igrao finala Lige šampiona, pa je Marsijalu i iz sportskih razloga Torino više nego primamljiv.

Klubovi su u dobrim odnosima još otkako je Pol Pogba otišao u Junajted za 105.000.000 evra. Mada, možda bi Englezi tražili i jednu malu uslugu. Da Juve u svoje jato primi i Matea Darmijana. Odličan je bio u Torinu, ali se u Engleskoj nije snašao, pa je u nedavnoj anketi navijača proglašen za najgoreg igrača sezone u Mančester junajtedu. Niko ga više ne uzima u obzir kada se govori o vrhunskim bekovima.

Ali opet: sasvim je moguće da bi u Juventusu proigrao. Dešava se to vrlo često u Torinu. I nije nimalo slučajno.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar