Расте размјена роба с Турском

Предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић и српски члан Предсједништва Младен Иванић разговарали су данас са премијером Турске Биналијем Јилдиримом, а током састанка истакнуто је да трговинска размјена БиХ и Турске биљежи стални раст.

Босна и Херцеговина 29.03.2018 | 20:26
Расте размјена роба с Турском
"Турска је међу најзначајнијим инвеститорима у БиХ и очекује се да ће такав тренд бити настављен. Саговорници су истакли значај рада турске Агенције за развој ТИКА, која има 850 пројеката у БиХ у свим областима, који доприносе развоју БиХ", саопштено је из Предсједништва БиХ.

Током састанка истакнута је захвалност Турској за обнову Дома културе у Требињу, пројекат вриједан милион евра, као и за континуирани интерес за улагања у важне пројекте у БиХ.

Јилдирим је навео да постоји интерес турских инвеститора за улагања у области енергетике, инфраструктуре, пољопривреде, дрвне индустрије и туризма у БиХ.

Саговорници су разговарали и о инфраструктурном повезивању Сарајева и Београда, те о активностима које се спроводе у оквиру пројекта изградње ауто-пута Сарајево-Београд.

Једна од тема сусрета била је планирана званична посјета предсједника Турске Реџепа Тајипа Ердогана БиХ, када се очекује потписивање више билатералних споразума између БиХ и Турске.

У име хрватског члана Предсједништва БиХ Драгана Човића, састанку је присуствовао савјетник Игор Планинић.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Харе

29.03.2018 18:29

Опет сте нам Додика заборавили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само ја

29.03.2018 18:41

Ко је то?