Вавринка се спрема за повратак!

Швајцарац успешно лечи колено и почео је да тренира.

Тенис 01.04.2018 | 13:30
Вавринка се спрема за повратак!
Стан Вавринка прошлог јула саопштио је да због проблема са коленом мора раније да оконча сезону, након чега је обавио и хируршки захват.

Нову сезону почео је на Аустралијан Опену, где је завршио наступ већ у другом колу, а у фебруару наступао је на три турнира, али без много успеха. Два је окончао после само једног одиграног меча, након чега је саопштио јавности да и даље има проблема са коленом и да ће морати на нову паузу.

Отказао је наступе на мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију и најавио да би требало да се врати спреман за сезону шљаке.

"Морам да будем стрпљив и свом телу дам довољно времена да се опорави", поручио је некада трећи тенисер света.

Изостанак са терена коштао га је пада на АТП листи, па је тренутно 21. играч света, али оно што радује је да се Швајцарац вратио тренинзима.

На 33. рођендан почео је да вежба на шљаци у Монте Карлу, како би спреман дочекао серију турнира на тој подлози.

Вавринка планира да се врати на терен на мастерсу у Мадриду, који стартује 6. маја, али неће бити изненађење ако то учини и мало раније.

Организатори турнира у Ешторилу, који почиње 30. априла, саопшрили су да ће Швајцарцу врло радо издати специјалну позивницу за учешће ако буде спреман и одлучи да наступи у том португалском граду.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар