Vavrinka se sprema za povratak!

Švajcarac uspešno leči koleno i počeo je da trenira.

Tenis 01.04.2018 | 13:30
Vavrinka se sprema za povratak!
Stan Vavrinka prošlog jula saopštio je da zbog problema sa kolenom mora ranije da okonča sezonu, nakon čega je obavio i hirurški zahvat.

Novu sezonu počeo je na Australijan Openu, gde je završio nastup već u drugom kolu, a u februaru nastupao je na tri turnira, ali bez mnogo uspeha. Dva je okončao posle samo jednog odigranog meča, nakon čega je saopštio javnosti da i dalje ima problema sa kolenom i da će morati na novu pauzu.

Otkazao je nastupe na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju i najavio da bi trebalo da se vrati spreman za sezonu šljake.

"Moram da budem strpljiv i svom telu dam dovoljno vremena da se oporavi", poručio je nekada treći teniser sveta.

Izostanak sa terena koštao ga je pada na ATP listi, pa je trenutno 21. igrač sveta, ali ono što raduje je da se Švajcarac vratio treninzima.

Na 33. rođendan počeo je da vežba na šljaci u Monte Karlu, kako bi spreman dočekao seriju turnira na toj podlozi.

Vavrinka planira da se vrati na teren na mastersu u Madridu, koji startuje 6. maja, ali neće biti iznenađenje ako to učini i malo ranije.

Organizatori turnira u Eštorilu, koji počinje 30. aprila, saopšrili su da će Švajcarcu vrlo rado izdati specijalnu pozivnicu za učešće ako bude spreman i odluči da nastupi u tom portugalskom gradu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar