Саутгејт: Већ знам тим за Русију!

Као и првог голмана и капитена.  Селектор енглеске репрезентације Гарет Саутгејт рекао је да већ зна који ће тим водити у Русију на Светско првенство.

Фудбал 01.04.2018 | 14:45
Саутгејт: Већ знам тим за Русију!
Саутгејт је истакао и да намерава раније да саопшти списак како би се екипа на миру припремала.

"Желео бих да именујем тим пре следећег пријатељског меча јер ћу имати екипу која ће да увежба игру и тактику. Мислим да ће сви осетити да постоји разлика, да именујете 28 играча који немају сигурно место, али ако позовете њих 23 сигурних и још петорицу у приправности, који ће знати своју улогу, као што је урадио Свен (Јеран Ериксон), на тај начин сви знају улогу", рекао је Саутгејт, пренео је Скај.

Селекција Енглеске одиграла је нерешено 1:1 у уторак против Италије, док Саутгејт мора да преда прелиминарни списак од 35 играча до 14. маја, а коначан од 23 играча до 4. јуна, два дана после пријатељске утакмице против Нигерије.

Он је рекао да планира свој тим да именује раније како би олакшао притисак у току припрема. Очекује се да ће саопштити списак убрзо по завршетку сезоне Премијер лиге.

"Ако имате њих 28 или 30 у тиму који мисле да имају шансу онда је много несигурности и нервозе у игри. За мене је много боље да имате 23 сигурних играча који ће да раде. Разговараћу са њима током наредних недеља, да чују моје мишљење, али и како им то на крају не би било драматично".

Енглеска ће на Светском првенству играти у групи Г са Белгијом, Тунисом и Панамом.

Саутгејт је рекао да има "приличну јасну идеју" о 20 места у екипи, као и да зна ко ће бити капитен и први голман.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар