Sautgejt: Već znam tim za Rusiju!

Kao i prvog golmana i kapitena.  Selektor engleske reprezentacije Garet Sautgejt rekao je da već zna koji će tim voditi u Rusiju na Svetsko prvenstvo.

Fudbal 01.04.2018 | 14:45
Sautgejt: Već znam tim za Rusiju!
Sautgejt je istakao i da namerava ranije da saopšti spisak kako bi se ekipa na miru pripremala.

"Želeo bih da imenujem tim pre sledećeg prijateljskog meča jer ću imati ekipu koja će da uvežba igru i taktiku. Mislim da će svi osetiti da postoji razlika, da imenujete 28 igrača koji nemaju sigurno mesto, ali ako pozovete njih 23 sigurnih i još petoricu u pripravnosti, koji će znati svoju ulogu, kao što je uradio Sven (Jeran Erikson), na taj način svi znaju ulogu", rekao je Sautgejt, preneo je Skaj.

Selekcija Engleske odigrala je nerešeno 1:1 u utorak protiv Italije, dok Sautgejt mora da preda preliminarni spisak od 35 igrača do 14. maja, a konačan od 23 igrača do 4. juna, dva dana posle prijateljske utakmice protiv Nigerije.

On je rekao da planira svoj tim da imenuje ranije kako bi olakšao pritisak u toku priprema. Očekuje se da će saopštiti spisak ubrzo po završetku sezone Premijer lige.

"Ako imate njih 28 ili 30 u timu koji misle da imaju šansu onda je mnogo nesigurnosti i nervoze u igri. Za mene je mnogo bolje da imate 23 sigurnih igrača koji će da rade. Razgovaraću sa njima tokom narednih nedelja, da čuju moje mišljenje, ali i kako im to na kraju ne bi bilo dramatično".

Engleska će na Svetskom prvenstvu igrati u grupi G sa Belgijom, Tunisom i Panamom.

Sautgejt je rekao da ima "priličnu jasnu ideju" o 20 mesta u ekipi, kao i da zna ko će biti kapiten i prvi golman.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar