Без информације о резултату истраге

Предсједник Одбора Народне скупштине Републике Српске за безбједност Миланко Михајилица изјавио је да је Одбору стигло обавјештење Министарства унутрашњих послова /МУП/ Српске да није у могућности да достави информацију о резултатима досадашње истраге о смрти младића Давида Драгичевића из Бањалуке док надлежно тужилаштво не заврши истрагу.

Република Српска 29.03.2018 | 13:04
Без информације о резултату истраге
Михајилица је додао да се у обавјештењу наводи да ресорни министар Драган Лукач није у могућности да присуствује данас заказаној сједници Одбора за безбједност.

Он је подсјетио да је Одбор јуче једногласно усвојио закључак којим је затражено од МУП-а да данас достави званичну информацију о резултатима досадашње истраге и да сједници присуствује Лукач.

Михајилица је додао да је заказао сједницу Одбора по окончању сједнице Народне скупштине.

“Ни министар Лукач, ни посланици парламентарне већине који су чланови Одбора, иако су присуствовали сједници Народне скупштине, нису дошли на сједницу Одбора коју сам заказао у складу са јучерашњим закључком Одбора”, рекао је Михајилица новинарима у Бањалуци.

Он је изразио жаљење због обавјештења МУП-а, с обзиром на то да је МУП информисао јавност на конференцији за новинаре о појединим резултатима истраге, као и предсједника Српске Милорада Додика, па чак и амерички Еф-Би-Ај /ФБИ/, али не и Одбор за безбједност.

Михајилица је подсјетио да је надлежност Одбора дефинисана законом који регулише парламентарни надзор у области безбједности, што између осталог подразумијева да се Одбору обезбиједе информације и доступност докумената, те да Одбор врши праћење и контролу рада институција.

Извор: Срна

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

ТРН

29.03.2018 11:14

Е бас це теби да поднесе извјестај....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цоа

29.03.2018 11:33

Први па глупан... Није битан он него Одбор, мамлазе !

Name

Никола

29.03.2018 12:12

Не подноси они извјештај Михајлици,него институцији која се зове ОДБОР ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ Републике Српске!? Овим су управо показали да несто крију и да не постују институције ако то није у корист власти што јасно говори да су цијелу Српску приватизовали само за своје страначке потреба! Боту један глупи!

Name

Ф 117-А

29.03.2018 14:56

Ако је овај предсједник нечега, а поготово нечега што се тиче безбједности, онда смо отишли сви у п.м. Ја не знам је ли овај у животу ишта урадио, исцјепао макар један сепет дрва? Џабалебарош на државним и народним јаслама. Велики Србин и филозоф. И чудимо се онда гдје смо. У п.м., ето гдје смо и због чега смо.

Name

Ре ТРН

29.03.2018 14:58

е мој Трне, размисљање ти је плитко. Михаљица је предсједник Одбора за безбједност у Скупстини РС. Мислис да је добро ако нема закона и институција? Грдно гријесис.

Name

Маx

29.03.2018 11:53

Па коме они уопште полажу рачуне???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока

29.03.2018 11:57

Па кад може Петар Дјокиц бити нека функција који има 100 гласача мозе и Михаљица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

П. Дјоко

29.03.2018 12:41

Нека, нека, мој имењак изградјује инфраструктуру РС-а, електрификација и други видови енергије су његова мисија. Он је нас просветитељ, просвјетљивац у тами рудницкој, ха, ха..

Name

НДП

29.03.2018 12:36

Прво врати паре које си покрао од странке, па онда држи предавања. Небитан си.

ОДГОВОРИТЕ
Name

W

29.03.2018 13:25

Засто се игнорисе Одбор као институција..није вазно ко је цлан..предсједник..или је овде владавина цара..краља...султана

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ W

29.03.2018 15:05

Мислим да није у питању владавина цара, краља а ни султана већ најгори облик владавине "једноумље" Што би да је среће у трагедији требало да је из дана у дан све јасније, оно супротно. Још кад прочитах писмо саборца министру лукачу (до сада можда најдужи коментар виђен на порталу) почињем озбиљно да бринем у ком то правцу идемо и гдје ће нас ово зауставити? Ако је тачно да је свирепо убијени младић имао подеране хлаче на кољенима а велике хематоме у предјелу лаката онда није немогућ сценарио да је после премллаћивања чврсто држан за руке и вучен тако да су му кољена стругала по асвалту. У том случају повреде на кољенима би биле типа "струготине" Слажем се са онима који мисле да је у онесвијештеном стању "неко му помогао" да се нађе у води дубокој пола метра у потрбушном положају. Ако се случајно тако десило, онда заиста није требало ни 2 минута да дође до утапања, па су у том случају обдуценти у праву. МУП и тужилаштво су могли пресјећи ова наша нагађања и претпоставке што је породици убјеног Драгичевића сипање соли по отвореним ранама. Да су којим случајем лишили слободе власнике оне наводно обијене куће, затим све оне за које се основано сумња да су учествовали у тучи са убијеним, (заиста витешки, троица на једног) Да смо видјели да да се ради озбиљна истрага неби било мјеста оволиким коментарима. Зато Миланко (можда будући министре) очекујем да ћеш са тог мјеста на коме си учинити све да се ово зло до најситнијих детаља расвијетли.

Name

Ха ха

29.03.2018 14:30

Ај бу..ло ко теби да пднесе извјестај!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ТРН

29.03.2018 14:35

Овај ТРН је бас велики мамлаз, заслијепљен "добротом" великог водје! Црко да Бог да заједно с њим!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Каролина

29.03.2018 14:37

Министар Лукац је требао одавно дати оставку. За неспособност, уосталом као и његов сеф, али папаци остају папаци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики78

29.03.2018 15:25

Цитам коментаре и немогу да вјерујем, све сами мамлази.

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

29.03.2018 19:33

А јесте болиди.. па нормално да је ФБИ обавјестен а ови безвезњаци нису . јер ФБИ има налог за претрес друствених мреза а ова прдјевина од политицара и ти лазни одбори који не слузе ницему и даље немај никакав смисао осим да примају плату...

ОДГОВОРИТЕ