Bez informacije o rezultatu istrage

Predsjednik Odbora Narodne skupštine Republike Srpske za bezbjednost Milanko Mihajilica izjavio je da je Odboru stiglo obavještenje Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske da nije u mogućnosti da dostavi informaciju o rezultatima dosadašnje istrage o smrti mladića Davida Dragičevića iz Banjaluke dok nadležno tužilaštvo ne završi istragu.

Republika Srpska 29.03.2018 | 13:04
Bez informacije o rezultatu istrage
Mihajilica je dodao da se u obavještenju navodi da resorni ministar Dragan Lukač nije u mogućnosti da prisustvuje danas zakazanoj sjednici Odbora za bezbjednost.

On je podsjetio da je Odbor juče jednoglasno usvojio zaključak kojim je zatraženo od MUP-a da danas dostavi zvaničnu informaciju o rezultatima dosadašnje istrage i da sjednici prisustvuje Lukač.

Mihajilica je dodao da je zakazao sjednicu Odbora po okončanju sjednice Narodne skupštine.

“Ni ministar Lukač, ni poslanici parlamentarne većine koji su članovi Odbora, iako su prisustvovali sjednici Narodne skupštine, nisu došli na sjednicu Odbora koju sam zakazao u skladu sa jučerašnjim zaključkom Odbora”, rekao je Mihajilica novinarima u Banjaluci.

On je izrazio žaljenje zbog obavještenja MUP-a, s obzirom na to da je MUP informisao javnost na konferenciji za novinare o pojedinim rezultatima istrage, kao i predsjednika Srpske Milorada Dodika, pa čak i američki Ef-Bi-Aj /FBI/, ali ne i Odbor za bezbjednost.

Mihajilica je podsjetio da je nadležnost Odbora definisana zakonom koji reguliše parlamentarni nadzor u oblasti bezbjednosti, što između ostalog podrazumijeva da se Odboru obezbijede informacije i dostupnost dokumenata, te da Odbor vrši praćenje i kontrolu rada institucija.

Izvor: Srna

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

TRN

29.03.2018 11:14

E bas ce tebi da podnese izvjestaj....

ODGOVORITE
Name

Coa

29.03.2018 11:33

Prvi pa glupan... Nije bitan on nego Odbor, mamlaze !

Name

Nikola

29.03.2018 12:12

Ne podnosi oni izvještaj Mihajlici,nego instituciji koja se zove ODBOR ZA BEZBJEDNOST Republike Srpske!? Ovim su upravo pokazali da nesto kriju i da ne postuju institucije ako to nije u korist vlasti što jasno govori da su cijelu Srpsku privatizovali samo za svoje stranačke potreba! Botu jedan glupi!

Name

F 117-A

29.03.2018 14:56

Ako je ovaj predsjednik nečega, a pogotovo nečega što se tiče bezbjednosti, onda smo otišli svi u p.m. Ja ne znam je li ovaj u životu išta uradio, iscjepao makar jedan sepet drva? Džabalebaroš na državnim i narodnim jaslama. Veliki Srbin i filozof. I čudimo se onda gdje smo. U p.m., eto gdje smo i zbog čega smo.

Name

Re TRN

29.03.2018 14:58

e moj Trne, razmisljanje ti je plitko. Mihaljica je predsjednik Odbora za bezbjednost u Skupstini RS. Mislis da je dobro ako nema zakona i institucija? Grdno grijesis.

Name

Max

29.03.2018 11:53

Pa kome oni uopšte polažu račune???

ODGOVORITE
Name

Zoka

29.03.2018 11:57

Pa kad može Petar Djokic biti neka funkcija koji ima 100 glasača moze i Mihaljica.

ODGOVORITE
Name

P. Djoko

29.03.2018 12:41

Neka, neka, moj imenjak izgradjuje infrastrukturu RS-a, elektrifikacija i drugi vidovi energije su njegova misija. On je nas prosvetitelj, prosvjetljivac u tami rudnickoj, ha, ha..

Name

NDP

29.03.2018 12:36

Prvo vrati pare koje si pokrao od stranke, pa onda drži predavanja. Nebitan si.

ODGOVORITE
Name

W

29.03.2018 13:25

Zasto se ignorise Odbor kao institucija..nije vazno ko je clan..predsjednik..ili je ovde vladavina cara..kralja...sultana

ODGOVORITE
Name

RE W

29.03.2018 15:05

Mislim da nije u pitanju vladavina cara, kralja a ni sultana već najgori oblik vladavine "jednoumlje" Što bi da je sreće u tragediji trebalo da je iz dana u dan sve jasnije, ono suprotno. Još kad pročitah pismo saborca ministru lukaču (do sada možda najduži komentar viđen na portalu) počinjem ozbiljno da brinem u kom to pravcu idemo i gdje će nas ovo zaustaviti? Ako je tačno da je svirepo ubijeni mladić imao poderane hlače na koljenima a velike hematome u predjelu lakata onda nije nemoguć scenario da je posle premllaćivanja čvrsto držan za ruke i vučen tako da su mu koljena strugala po asvaltu. U tom slučaju povrede na koljenima bi bile tipa "strugotine" Slažem se sa onima koji misle da je u onesviještenom stanju "neko mu pomogao" da se nađe u vodi dubokoj pola metra u potrbušnom položaju. Ako se slučajno tako desilo, onda zaista nije trebalo ni 2 minuta da dođe do utapanja, pa su u tom slučaju obducenti u pravu. MUP i tužilaštvo su mogli presjeći ova naša nagađanja i pretpostavke što je porodici ubjenog Dragičevića sipanje soli po otvorenim ranama. Da su kojim slučajem lišili slobode vlasnike one navodno obijene kuće, zatim sve one za koje se osnovano sumnja da su učestvovali u tuči sa ubijenim, (zaista viteški, troica na jednog) Da smo vidjeli da da se radi ozbiljna istraga nebi bilo mjesta ovolikim komentarima. Zato Milanko (možda budući ministre) očekujem da ćeš sa tog mjesta na kome si učiniti sve da se ovo zlo do najsitnijih detalja rasvijetli.

Name

Ha ha

29.03.2018 14:30

Aj bu..lo ko tebi da pdnese izvjestaj!!!

ODGOVORITE
Name

RE TRN

29.03.2018 14:35

Ovaj TRN je bas veliki mamlaz, zaslijepljen "dobrotom" velikog vodje! Crko da Bog da zajedno s njim!

ODGOVORITE
Name

Karolina

29.03.2018 14:37

Ministar Lukac je trebao odavno dati ostavku. Za nesposobnost, uostalom kao i njegov sef, ali papaci ostaju papaci!

ODGOVORITE
Name

Miki78

29.03.2018 15:25

Citam komentare i nemogu da vjerujem, sve sami mamlazi.

ODGOVORITE
Name

izraelac

29.03.2018 19:33

A jeste bolidi.. pa normalno da je FBI obavjesten a ovi bezveznjaci nisu . jer FBI ima nalog za pretres drustvenih mreza a ova prdjevina od politicara i ti lazni odbori koji ne sluze nicemu i dalje nemaj nikakav smisao osim da primaju platu...

ODGOVORITE