Беспомоћни пред руским оружјем

Амерички војни стручњаци и сенатори упозоравају да се САД не могу супротставити руском хиперсоничном оружју, а највише их брину нове руске и кинеске ракете у фази тестирања.

Свијет 29.03.2018 | 11:20
Беспомоћни пред руским оружјем
"Беспомоћни смо", тврди члан Одбора за оружане снаге у Сенату САД Џејмс Инхоф, који тражи веће инвестиције у сфери хиперсоничне технологије и противракетне одбране.

Лист "Хил", позивајући се на представнике Пентагона, преноси тврдње да су и Русија и Кина испред САД у разради хиперсоничних ракетних технологија, што изазива страх.

Послије обраћања предсједника Русије Владимира Путина Федералној скупштини, Пентагон је покушао да покаже да је спреман за било које ново руско оружје.

Међутим, генерал Џон Хyтен, начелник команде стратешких снага САД, признао је у Конгресу да амерички систем противракетне одбране не може зауставити хиперсонично оружје.

"САД једноставно немају таква одбрамбена средства", истакао је он.

Америчка војна индустрија није ни близу ономе што раде Русија и Кина у сфери хиперсоничних технологија, потврђује и директор пројекта противракетне одбране у Центру за стратешка и међународна истраживања Томас Карако.

"Руска ријеч" наводи да ће нуклеарна ракетна крстарица "петар велики" прва добити хиперсоничне ракете "циркон" и захваљујући њима постати "неосвојива пловећа тврђава".

Тешки нуклеарни носач ракета "петар велики" 2019. године биће повучен у бродоградилиште, гдје ће проћи процес модернизације и добити ново наоружање.

Хиперсоничне ракете класе "циркон" могу да савладају све постојеће и перспективне системе противракетне одбране.

"Захваљујући њима, овај ратни брод постаће неосвојива и изузетно убојита морска неман у радијусу од 2.500 километара, колики је домет ових ракета", објашњава Дмитриј Сафонов, бивши војни аналитичар листа "Известија".

Извор: Срна

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Сапутњик

29.03.2018 10:27

И шта би кад се новинар пробудио?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

29.03.2018 11:49

Гладан народ заборави да нема висе гдје радити.Битно је да су се поједини обогатили и продали фирме. Вјероватно им је то била оцевина?? Са тим парама купили по 5-6станова итд и сад се изивљавају али не узивају.Засто?? Под страхом спавају,лицна обезбедјења ангазују,видео надзоре постављају итд.На крају це све остати празно и пусто као и код обицног биједника.

Name

@Сапутњик

29.03.2018 14:20

Како је у ИСИЛ-у? Колико твоје браће је руско оружје послало код шејтана?

Name

ре @Сапутњик

29.03.2018 15:19

Не знам шта има у ИСИЛ-у, кажу извори из Сапутњика да се окренуо ка Русији, но то није тема ове емисије. Него, да ли је јачи руски или амерички мудо реално нећемо никад сазнати јер ако пукне сви ћемо бити покојници, пуковника неће бити, такодје.

Name

Реалност

29.03.2018 10:28

Ова нова оружја које је Путин представио уз ове ЦИРКОН хиперсоничне ракете обесмишљевају сва досадашња оружја,нарочито носаче авиона,системе ПВО која су Амере чинули силом која може да интервемише војно на било којој тачки на планети.То дефинитивно доводи Амере до тога да морају признати мултиполарност Свијета и да немогу војно интервенисати и позиционирати се у зонома које су интересна сфера Русије и Кине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон

29.03.2018 10:36

Пусти наглабања о свјетској политици, реци ти нама хоћемо ли моћи некако Косово вратити или бар ову нову ЗСО?

Name

Удрузена банда

29.03.2018 15:10

Због тог орузја на западу је узбуна. Надам се да це свијет бити мало бољи .

Name

Славуј

29.03.2018 10:43

У тексту се казе да це војни брод Петар Велики бити повуцен у бродоградилисте,гдје це проци процес модернизације и добити ново наорузање.Након тога це постати убојита морска неман у радијусу од 2500 Километара.Руси то цесто раде са својим орузјима.Модернизују орузје које је вец у употреби,а не отпис и набавка новог.Исти тај рецепт се користи и за Миг_29,које Србији донирају.Ипак многи то овдје исмијавају.Незналице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбоскарс

29.03.2018 12:03

и Рече Срна или Спутњик или РТРС .Само Мазање очију бацање магле народу.Лажучи овај народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

др

29.03.2018 14:43

Ово је пласирано од амерцких тајкуна само да би извукли сто висе новца за улагање у орузје и развој. Страсе свој народ да би лаксе оправдали пљацку пореских обавезника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наравно

29.03.2018 18:10

Сада це Американци удуплати војни будзет,и ста,профитират це твртке које производе орузје,сто и јесте крајњи циљ.

ОДГОВОРИТЕ