Јокић: Србија нема другу опцију, уморан сам!

Никола Јокић, најбољи играч Денвер Нагетса, каже да за репрезентацију Србије не постоји друга опција него да се кроз квалификације домогне Светског првенства.

Кошарка 03.04.2018 | 10:30
Јокић: Србија нема другу опцију, уморан сам!
Светска кошаркашка асоцијација (ФИБА) направила је велику пометњу увођењем такозваних 'прозора' за квалификационе мечеве, односно онемогућила репрезентације да се у најбољим саставима – без НБА и евролигашких играча – боре за одлазак на Мундобаскет у Кину наредне године.

'Орлови' Александра Ђорђевића и поред тога имају три тријумфа и пораз и већ су обезбедили пласман у наредну фазу квалификација. 

"Немамо опцију – морамо да се квалификујемо на Светско првенство. Друга опција не постоји", рекао је Јокић за српску телевизију у Торонту, после пораза од домаћих Репторса пре два дана. 

Екипа Мајка Мелоуна све је даље од плеј-оф пошто сада заостаје две победе за Јутом Џез која држи осмо место Западне конференције, последње које води у доигравање, на свега пет, шест утакмица до краја сезоне. 

"Сматрам да је умор у нашем послу једна потпуно нормална ствар. Колико год да смо уморни, дође утакмица – заборавиш и на премор и на повреде... Уморан јесам, али смо навикли свакако", закључио је Јока.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар