Jokić: Srbija nema drugu opciju, umoran sam!

Nikola Jokić, najbolji igrač Denver Nagetsa, kaže da za reprezentaciju Srbije ne postoji druga opcija nego da se kroz kvalifikacije domogne Svetskog prvenstva.

Košarka 03.04.2018 | 10:30
Jokić: Srbija nema drugu opciju, umoran sam!
Svetska košarkaška asocijacija (FIBA) napravila je veliku pometnju uvođenjem takozvanih 'prozora' za kvalifikacione mečeve, odnosno onemogućila reprezentacije da se u najboljim sastavima – bez NBA i evroligaških igrača – bore za odlazak na Mundobasket u Kinu naredne godine.

'Orlovi' Aleksandra Đorđevića i pored toga imaju tri trijumfa i poraz i već su obezbedili plasman u narednu fazu kvalifikacija. 

"Nemamo opciju – moramo da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo. Druga opcija ne postoji", rekao je Jokić za srpsku televiziju u Torontu, posle poraza od domaćih Reptorsa pre dva dana. 

Ekipa Majka Melouna sve je dalje od plej-of pošto sada zaostaje dve pobede za Jutom Džez koja drži osmo mesto Zapadne konferencije, poslednje koje vodi u doigravanje, na svega pet, šest utakmica do kraja sezone. 

"Smatram da je umor u našem poslu jedna potpuno normalna stvar. Koliko god da smo umorni, dođe utakmica – zaboraviš i na premor i na povrede... Umoran jesam, ali smo navikli svakako", zaključio je Joka.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar