Велики Грег Поповић...

Кад сам први пут видео Дивца, Рађу, Паспаља и Кукоча, осетио сам се као дете у продавници слаткиша! "Питао сам се где играју ти момци, зашто нису у НБА? Када смо коначно почели да доводимо играче из других земаља, постало је јасно да они обогаћују игру", навео је стратег Сан Антонија.

Кошарка 03.04.2018 | 22:15
Велики Грег Поповић...
Тренутно најбољи НБА тренер Грег Поповић познат је по томе што воли да сарађује са страним играчима о чему сведочи и број европских и јужноамеричких кошаркаша који су претходне две деценије носили дрес Сан Антонио Спарса. У интервјуу за грчку Газету присетио се како су изгледали његови први тренерски сусрети са једном од најбољих надолазећих генерација европских асова.

“У свету има много добрих играча. Осамдесетих сам то схватио врло брзо. Био сам на Европском првенству, мислим да је то било у Келну 1988. Тада сам био помоћни тренер, а од главних тренера НБА екипа био је присутан само Дон Нелсон. Није било никога више”, казао је Поповић.

Трофејни стручњак истакао је да је долазака странаца у најбољу лигу на свету учинио НБА још бољом и богатијом.

“Одлазио сам на утакмице, гледао сам руски тим, уствари тада Совјетски Савез, па југословенски тим у коме су играли Владе, Рађа, Кукоч, Паспаљ и сви остали момци. Осећао сам се као дете у продавници слаткиша. Питао сам се где играју ти момци, зашто нису у НБА? Када смо коначно почели да доводимо играче из других земаља, постало је јасно да они обогаћују игру. Њихова знања и искуства, стечена у земљама где се кошарка воли исто као у САД, заокружила су и обогатила овдашњу причу. Постали смо боља фамилија и добили више тема за разговор”.

Присетио се Поповић и Олимпијских игара у Атини када је био помоћник селектору Мајка Кшишевском.

“Кад сам 2004. био асистент, Аргентина је освојила злато (на ОИ у Атини). Ману Ђинобили нас је растурио, а био је играч Спурса. Искусио сам то и не желим да ми се икад понови”.

Новинара Газете занимално је и то да ли је Јанис Адетокунбо толико добар због свог порекла?

“Не знам… Сви сјајни аргентински играчи поникли су у исто време на једном малом простору. Како се дођавола то десило? Људи широм света имају смисао за спорт. Јанис је дефинитивно сјајан играч и лепо је гледати га како сазрева”.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар