Затворене школе због пријетњи

Неколико школа у Британији је затворено након што су добиле мејлове у којима се ученицима пријети да ће бити нападнути оружјем и возилима.

Свијет 28.03.2018 | 17:56
Затворене школе због пријетњи
Школе су затворене у градовима Девон, Дарам и Плимут.

"Полиција у Плимуту вјерује да је велики број школа у граду и ван њега примио пријетећа писма у којима се дјеци пријети нападима када изађу из школе", рекао је извор из локалне полиције, пренио је "Спутњик".

Најмање 12 школа у Девону и Корнволу примило је пријетећа писма, што је довело до панике, а родитељи су преузимали дјецу раније и водили их кући.

"Свјесни смо низа злонамјерних писама школама у Девону и Корнволу, као и у другим дијеловима земље. И даље се утврђују чињенице и полиција ради на утврђивању одговорних", рекао је портпарол полиције Девона и Корнвола.

Портпарол није могао да потврди да ли су поруке аутентичне или нису, али је рекао да полиција и лажне дојаве узима веома озбиљно јер оне ометају рад и ресурсе полиције.

Полиција у Кембриџширу саопштила је да су школе и овдје добиле пријетећа писма у којима се пријети да ће дјеца по изласку из школе бити нападнута возилима.

"Ако покушате да их евакуишете, возач ће изаћи и пуцати на ученике који излазе", наводи се у пријетећем писму, пише "Дејли мејл".

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар