Zatvorene škole zbog prijetnji

Nekoliko škola u Britaniji je zatvoreno nakon što su dobile mejlove u kojima se učenicima prijeti da će biti napadnuti oružjem i vozilima.

Svijet 28.03.2018 | 17:56
Zatvorene škole zbog prijetnji
Škole su zatvorene u gradovima Devon, Daram i Plimut.

"Policija u Plimutu vjeruje da je veliki broj škola u gradu i van njega primio prijeteća pisma u kojima se djeci prijeti napadima kada izađu iz škole", rekao je izvor iz lokalne policije, prenio je "Sputnjik".

Najmanje 12 škola u Devonu i Kornvolu primilo je prijeteća pisma, što je dovelo do panike, a roditelji su preuzimali djecu ranije i vodili ih kući.

"Svjesni smo niza zlonamjernih pisama školama u Devonu i Kornvolu, kao i u drugim dijelovima zemlje. I dalje se utvrđuju činjenice i policija radi na utvrđivanju odgovornih", rekao je portparol policije Devona i Kornvola.

Portparol nije mogao da potvrdi da li su poruke autentične ili nisu, ali je rekao da policija i lažne dojave uzima veoma ozbiljno jer one ometaju rad i resurse policije.

Policija u Kembridžširu saopštila je da su škole i ovdje dobile prijeteća pisma u kojima se prijeti da će djeca po izlasku iz škole biti napadnuta vozilima.

"Ako pokušate da ih evakuišete, vozač će izaći i pucati na učenike koji izlaze", navodi se u prijetećem pismu, piše "Dejli mejl".

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar