Видео: Неправда је исправљена!

Спанулису убележена и ОНА асистенција! Још само четири и трон је његов! Вероватно и најважније додавање у каријери није било прокњижено све до данас. . . Рекорд Димитриса Дијамантидиса је близу.

Кошарка 28.03.2018 | 21:30
Видео: Неправда је исправљена!
После завршених мечева 28. кола Евролиге постало је јасно да је Василис Спанулис дошао на праг постављања новог рекорда у броју подељених асистенција. Односно, да му је потребно још само пет завршних додавања како би са трона свргнуо легендарног Димитриса Дијамантидиса.

Али у међувремену је дошло до историјске корекције која је Спанулиса довела корак ближе невероватном остварењу.

Веровали или не, Евролигиним статистичарима је поред 1.251 Спанулисове асистенције промакла вероватно и најважнија у његовој каријери, али и једна од култних у пребогатој историји елитног такмичења. Она за европску круну пирејских црвено-белих 2012. године!

Сећате се? Било је то незаборавно финале у истанбулској дворани Синан Ердем, када су копља укрстили кошаркаши Олимпијакоса и ЦСКА, које је завршено тријумфом пирејског гиганта уз звук сирене кошемЈоргоса Принтезиса. Наравно, на асистенцију Василиса Спанулиса.

Није објашњено како, али статистичарима је некако „пролетело“ ово додавање. После корекције Спанулис је стао на 1.252 асистенције, док његов сународник Дијамантидис има 1.255 завршних додавања.

То значи да би утакмица против Уникахе могла да буде историјска за Евролигу, Олимпијакос и њеног верног команданта - Василиса Спанулиса.

Присетимо се још једном култне завршнице у Истанбулу и коша којим је Олимпијакос срушио московски ЦСКА.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар