Video: Nepravda je ispravljena!

Spanulisu ubeležena i ONA asistencija! Još samo četiri i tron je njegov! Verovatno i najvažnije dodavanje u karijeri nije bilo proknjiženo sve do danas. . . Rekord Dimitrisa Dijamantidisa je blizu.

Košarka 28.03.2018 | 21:30
Video: Nepravda je ispravljena!
Posle završenih mečeva 28. kola Evrolige postalo je jasno da je Vasilis Spanulis došao na prag postavljanja novog rekorda u broju podeljenih asistencija. Odnosno, da mu je potrebno još samo pet završnih dodavanja kako bi sa trona svrgnuo legendarnog Dimitrisa Dijamantidisa.

Ali u međuvremenu je došlo do istorijske korekcije koja je Spanulisa dovela korak bliže neverovatnom ostvarenju.

Verovali ili ne, Evroliginim statističarima je pored 1.251 Spanulisove asistencije promakla verovatno i najvažnija u njegovoj karijeri, ali i jedna od kultnih u prebogatoj istoriji elitnog takmičenja. Ona za evropsku krunu pirejskih crveno-belih 2012. godine!

Sećate se? Bilo je to nezaboravno finale u istanbulskoj dvorani Sinan Erdem, kada su koplja ukrstili košarkaši Olimpijakosa i CSKA, koje je završeno trijumfom pirejskog giganta uz zvuk sirene košemJorgosa Printezisa. Naravno, na asistenciju Vasilisa Spanulisa.

Nije objašnjeno kako, ali statističarima je nekako „proletelo“ ovo dodavanje. Posle korekcije Spanulis je stao na 1.252 asistencije, dok njegov sunarodnik Dijamantidis ima 1.255 završnih dodavanja.

To znači da bi utakmica protiv Unikahe mogla da bude istorijska za Evroligu, Olimpijakos i njenog vernog komandanta - Vasilisa Spanulisa.

Prisetimo se još jednom kultne završnice u Istanbulu i koša kojim je Olimpijakos srušio moskovski CSKA.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar