ЗЛАТО дедино!

Везни играч Луис Кук постао први фудбалер Борнмута који је заиграо за А тим енглеске репрезентације. Не само да је учинио свој клуб и своју породицу поносним, већ је његов деда добро зарадио!

Фудбал 28.03.2018 | 19:45
ЗЛАТО дедино!
Везиста Луис Кук (21) памтиће 27. март 2018. године док је жив. Али и чланови његове породице, навијачи Борнмута, али највише његов деда.

Кук је постао први играч у историји Борнмута који је заиграо за А тим енглеске репрезентације. Он је ушао у игру у 71. минуту пријатељске утакмице против Италије, заменивши Џесија Лингарда.

Не само да је остварио сан сваког фудбалера да заигра за репрезентацију своје земље, него је совг деду учинио богатијим.

Наиме, његов деда Тревор је пре ЧЕТИРИ ГОДИНЕ уплатио 500 фунти на то да ће му унук заиграти за репрезентацију Енглеске пре 26. рођендана. Новац је уплатио у кладионицу још док је Луис Кук био тинејџер и био је у резервама Лидса 2014. године.

Луис Кук је био позван у А тим репрезентације Енглеске и за претходни пријатељски меч против Холандије, али није улазио у игру. Против Италијана је играо последњих 20 минута, што је силно обрадовало његовог деду.

Деда је добио 17.000 фунти (готово 20.000 евра!), што је, кажу из те кладионице, друга највећа исплата за ову категорију опклада.

Највећа је износила 142.000 евра, када се Питер Едвардс кладио да ће његов унук Хари Вилсон дебитовати за Велс 2013. године. Занимљиво, деда Едвардс је новац уплатио још док му је унук био у пеленама!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар