Азаренка "вози" и размишља о трофеју!

Белорускиња тријумфом над шестом играчицом света изборила полуфинале у Мајамију, где је побеђивала три пута.

Тенис 28.03.2018 | 20:30
Азаренка "вози" и размишља о трофеју!
Викторија Азаренка враћа се на пут старе славе. Белорускиња, која се није много наиграла од лета 2016. године, коначно је ухватила добар ритам и на мастерсу у Мајамију изборила је пласман у полуфинале.

Трострука освајачица пехара на турниру у Флориди победила је шесту тенисерку света Каролину Плишкову у два сета за нешто више од сат и по времена игре - 7:5, 6:3.

Вика је тако забележила најбољи резултат у последње две године, када је баш у Мајамију подигла шампионски трофеј.

"Осећам се стварно добро. И пре меча знала сам да ће то за мене бити прави тест колико могу у овом тренутку. Мислим да су ме позитивне ствар погурале, из меча у меч играм све боље. Имам много искуства, знам како се побеђује и само ми је важно да останем здрава и напредујем", рекла је после победе тренутно 186. играчица света, која ће после Мајамија обезбедити место у топ 100 на WТА листи.

Белорускиња, некада прва тенисерка света, у полуфиналу ће имати још један тежак испит. Ривалка ће јој бити Слоан Стивенс, освајачица УС Опена, која је у четвртфиналу била боља од Ангелик Кербер (6:1, 6:2).

"У глави ми је увек могућност освајања трофеја. То је оно због чега играм, не долазим само да играм. Али увек размишљам само о мечу који следи. Мислим да је то веома важно за мене. Колико год људи мислили да је близу, знам колико је далеко. Није лако све до последњег поена који доноси победу. Тако ћу се и овог меча у потпуности фокусирати на меч, сваки поен, па ћемо видети шта ће се десити", поручила је Азаренка, која је принудно после порођаја продужила паузу због борбе са бившим партнером око старатељства над сином.

За друго полуфинале у Мајамију бориће се четврти и шести носилац Елина Свитолина и Јелена Остапенко, односно Американке Венус Вилијамс и Данијел Роуз Колинс.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар