Azarenka "vozi" i razmišlja o trofeju!

Beloruskinja trijumfom nad šestom igračicom sveta izborila polufinale u Majamiju, gde je pobeđivala tri puta.

Tenis 28.03.2018 | 20:30
Azarenka "vozi" i razmišlja o trofeju!
Viktorija Azarenka vraća se na put stare slave. Beloruskinja, koja se nije mnogo naigrala od leta 2016. godine, konačno je uhvatila dobar ritam i na mastersu u Majamiju izborila je plasman u polufinale.

Trostruka osvajačica pehara na turniru u Floridi pobedila je šestu teniserku sveta Karolinu Pliškovu u dva seta za nešto više od sat i po vremena igre - 7:5, 6:3.

Vika je tako zabeležila najbolji rezultat u poslednje dve godine, kada je baš u Majamiju podigla šampionski trofej.

"Osećam se stvarno dobro. I pre meča znala sam da će to za mene biti pravi test koliko mogu u ovom trenutku. Mislim da su me pozitivne stvar pogurale, iz meča u meč igram sve bolje. Imam mnogo iskustva, znam kako se pobeđuje i samo mi je važno da ostanem zdrava i napredujem", rekla je posle pobede trenutno 186. igračica sveta, koja će posle Majamija obezbediti mesto u top 100 na WTA listi.

Beloruskinja, nekada prva teniserka sveta, u polufinalu će imati još jedan težak ispit. Rivalka će joj biti Sloan Stivens, osvajačica US Opena, koja je u četvrtfinalu bila bolja od Angelik Kerber (6:1, 6:2).

"U glavi mi je uvek mogućnost osvajanja trofeja. To je ono zbog čega igram, ne dolazim samo da igram. Ali uvek razmišljam samo o meču koji sledi. Mislim da je to veoma važno za mene. Koliko god ljudi mislili da je blizu, znam koliko je daleko. Nije lako sve do poslednjeg poena koji donosi pobedu. Tako ću se i ovog meča u potpunosti fokusirati na meč, svaki poen, pa ćemo videti šta će se desiti", poručila je Azarenka, koja je prinudno posle porođaja produžila pauzu zbog borbe sa bivšim partnerom oko starateljstva nad sinom.

Za drugo polufinale u Majamiju boriće se četvrti i šesti nosilac Elina Svitolina i Jelena Ostapenko, odnosno Amerikanke Venus Vilijams i Danijel Rouz Kolins.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar