Јовић: Десет голова и Мундијал!

"Надам се да ћемо се Италијанима осветити на Европском првенству", поручује талентовани Лука Јовић.

Фудбал 28.03.2018 | 16:45
Јовић: Десет голова и Мундијал!
Младе репрезентације Италије и Србије имају дугу историју дуела.

Само у овом веку састали смо се десет пута и остварили три победе, три ремија и четири пораза. Последњи је дошао овог уторка у Новом Саду (0:1) пред око 2.000 навијача на "Карађорђу" у мечу у ком су "орлићи" на моменте играли лепо и атрактивно, али су тешко долазили до шанси за гол.

Лука Јовић је био један од најактивнијих у првом полувремену, често се извлачио по левој страни, али није успео да уђе у праву прилику којом би наставио голгетерску серију.

"Искрено, нисам задовољан како сам одиграо. Мислим да сам могао и боље... Играо сам сад око 60 минута да бих био фит за Франкфурт овог викенда и надам се да ћемо и у клубовима сви наставити да играмо добро", казао је млади нападач за МОНДО после меча.

Против Гибралтара је постигао два гола, али одбрана Италијана је била затегнута...

"Да не буде да тражим алиби, али имали смо тај дуг пут из Гибралтара где смо путовали 15-16 сати. У хотел у Новом Саду смо дошли тек око два ујутру...Утакмица није била баш лепа за око, данас су они били ти који су имали више среће, а надам се да ћемо имати прилике да им се осветимо већ на Европском првенству", оптимистично је поручио Јовић који тако Србију и домаћина Италију већ види на првенству Европе:

"Очекујем их, волео бих њих да добијемо!", додао је.

Италијани као једни од домаћина првенства за младе прескачу квалификације, па се видело од почетка да ову утакмицу и не третирају као пријатељску. Одиграли су озбиљно, на моменте чак и грубо, а после меча су чак и бурно прославили тријумф.

"То су Италијани, то је њихова класична игра, нису били бољи као што су сви видели. Играју на резултат, дали су тај гол и честитам им на победи", казао је Јовић.

Талентовани нападач се налази у све бољој форми и ове сезоне је за Франкфурт постигао шест голова, иако већину мечева почиње са клупе... Када су у питању српски стрелци у "лигама петице" - од њега су више погодака дали само Сергеј Милинковић-Савић и Лука Миливојевић.

"Почео сам играм све више и чим је тако - одмах и дајем голове. Успео сам сада у некој серији да дајем голове и надам се да ћу потрајати што дуже. Волео бих да дођем до десет голова и да одем на Светско првенство у Русији. То су ми некако циљеви за ову сезону!", рекао је насмејани Јовић.

Младен Крстајић је о њему говорио и на конференцији за медије пред мечеве са Нигеријом и Мароком напоменувши да је погледао неколико његових мечева у Франкфурту и да је "потенцијал који завређује пажњу".

Ипак, казао је да је у овом тренутку био важнији за младу репрезентацију пошто предност имају Александар Митровић и Александар Пријовић.

"Увек дајем свој максимум и тако ће бити и у будућности. Шта год други причали како ја играм или како тренирам - истина је да увек дајем максимум, и то можете да питате сваког тренера који је радио са мном. На мени је да играм и дајем голове, а на шефу да изабере ко ће путовати на Мундијал", закључио је некадашњи нападач Звезде за крај разговора.

Још један од оних који би из "орлића" могао у "орлове" је Саша Лукић.

Млади везиста добија све више прилику у Левантеу, док у "орлићима" делује као прави лидер. Није то само до позиције на којој игра фантастично и до начина на који командује из везног реда - него и до начина на који говори о овој генерацији.

"Била је ово добра провера за нас да видимо где смо у овом тренутку. Момци су добро одиграли, фалио је тај гол, али можемо да будемо задовољни после дугачког пута са Гибралтара. Стварно сам поносан на ове момке, јесте пријатељска утакмица, али данас су одиграли одлично иако није било гола. Окрећемо се квалификацијама и настављамо где смо стали", поручује Лукић.

Некадашњи фудбалер Партизана поручује да је и Србија у меч ушла као да је "квалификациона", истиче да је било доста добрих ствари док ће се грешке исправљати у септембру...

"Србија у будућности има ове момке на које може да се ослони. Сви су видели то данас, али и у шест утакмица у квалификацијама".

После меча се поздравио са Витореа Париђиније и Симонеом Едером које познаје из Торина, а на питање да ли би могао да им се реваншира на финалном турниру за младе у Италији и Сан Марину - дипломатски поручује...

"Далеко је причати о Европском првенству, идемо корак по корак, али што да не!"

Лука Јовић је други стрелац квалификација са шест погодака. Од њега су више дали само Роберт Сков (Данска) и Мартин Терије (Француска) по седам.

ПОВРЕДА ЈОВАНОВИЋА...

Вукашин Јовановић је на јучерашњем мечу добио неколико удараца у скоку и из игре је изашао већ после пола сата. Ипак, повреда није озбиљнија. "Ништа страшно", добацио је млади штопер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар