Jović: Deset golova i Mundijal!

"Nadam se da ćemo se Italijanima osvetiti na Evropskom prvenstvu", poručuje talentovani Luka Jović.

Fudbal 28.03.2018 | 16:45
Jović: Deset golova i Mundijal!
Mlade reprezentacije Italije i Srbije imaju dugu istoriju duela.

Samo u ovom veku sastali smo se deset puta i ostvarili tri pobede, tri remija i četiri poraza. Poslednji je došao ovog utorka u Novom Sadu (0:1) pred oko 2.000 navijača na "Karađorđu" u meču u kom su "orlići" na momente igrali lepo i atraktivno, ali su teško dolazili do šansi za gol.

Luka Jović je bio jedan od najaktivnijih u prvom poluvremenu, često se izvlačio po levoj strani, ali nije uspeo da uđe u pravu priliku kojom bi nastavio golgetersku seriju.

"Iskreno, nisam zadovoljan kako sam odigrao. Mislim da sam mogao i bolje... Igrao sam sad oko 60 minuta da bih bio fit za Frankfurt ovog vikenda i nadam se da ćemo i u klubovima svi nastaviti da igramo dobro", kazao je mladi napadač za MONDO posle meča.

Protiv Gibraltara je postigao dva gola, ali odbrana Italijana je bila zategnuta...

"Da ne bude da tražim alibi, ali imali smo taj dug put iz Gibraltara gde smo putovali 15-16 sati. U hotel u Novom Sadu smo došli tek oko dva ujutru...Utakmica nije bila baš lepa za oko, danas su oni bili ti koji su imali više sreće, a nadam se da ćemo imati prilike da im se osvetimo već na Evropskom prvenstvu", optimistično je poručio Jović koji tako Srbiju i domaćina Italiju već vidi na prvenstvu Evrope:

"Očekujem ih, voleo bih njih da dobijemo!", dodao je.

Italijani kao jedni od domaćina prvenstva za mlade preskaču kvalifikacije, pa se videlo od početka da ovu utakmicu i ne tretiraju kao prijateljsku. Odigrali su ozbiljno, na momente čak i grubo, a posle meča su čak i burno proslavili trijumf.

"To su Italijani, to je njihova klasična igra, nisu bili bolji kao što su svi videli. Igraju na rezultat, dali su taj gol i čestitam im na pobedi", kazao je Jović.

Talentovani napadač se nalazi u sve boljoj formi i ove sezone je za Frankfurt postigao šest golova, iako većinu mečeva počinje sa klupe... Kada su u pitanju srpski strelci u "ligama petice" - od njega su više pogodaka dali samo Sergej Milinković-Savić i Luka Milivojević.

"Počeo sam igram sve više i čim je tako - odmah i dajem golove. Uspeo sam sada u nekoj seriji da dajem golove i nadam se da ću potrajati što duže. Voleo bih da dođem do deset golova i da odem na Svetsko prvenstvo u Rusiji. To su mi nekako ciljevi za ovu sezonu!", rekao je nasmejani Jović.

Mladen Krstajić je o njemu govorio i na konferenciji za medije pred mečeve sa Nigerijom i Marokom napomenuvši da je pogledao nekoliko njegovih mečeva u Frankfurtu i da je "potencijal koji zavređuje pažnju".

Ipak, kazao je da je u ovom trenutku bio važniji za mladu reprezentaciju pošto prednost imaju Aleksandar Mitrović i Aleksandar Prijović.

"Uvek dajem svoj maksimum i tako će biti i u budućnosti. Šta god drugi pričali kako ja igram ili kako treniram - istina je da uvek dajem maksimum, i to možete da pitate svakog trenera koji je radio sa mnom. Na meni je da igram i dajem golove, a na šefu da izabere ko će putovati na Mundijal", zaključio je nekadašnji napadač Zvezde za kraj razgovora.

Još jedan od onih koji bi iz "orlića" mogao u "orlove" je Saša Lukić.

Mladi vezista dobija sve više priliku u Levanteu, dok u "orlićima" deluje kao pravi lider. Nije to samo do pozicije na kojoj igra fantastično i do načina na koji komanduje iz veznog reda - nego i do načina na koji govori o ovoj generaciji.

"Bila je ovo dobra provera za nas da vidimo gde smo u ovom trenutku. Momci su dobro odigrali, falio je taj gol, ali možemo da budemo zadovoljni posle dugačkog puta sa Gibraltara. Stvarno sam ponosan na ove momke, jeste prijateljska utakmica, ali danas su odigrali odlično iako nije bilo gola. Okrećemo se kvalifikacijama i nastavljamo gde smo stali", poručuje Lukić.

Nekadašnji fudbaler Partizana poručuje da je i Srbija u meč ušla kao da je "kvalifikaciona", ističe da je bilo dosta dobrih stvari dok će se greške ispravljati u septembru...

"Srbija u budućnosti ima ove momke na koje može da se osloni. Svi su videli to danas, ali i u šest utakmica u kvalifikacijama".

Posle meča se pozdravio sa Vitorea Pariđinije i Simoneom Ederom koje poznaje iz Torina, a na pitanje da li bi mogao da im se revanšira na finalnom turniru za mlade u Italiji i San Marinu - diplomatski poručuje...

"Daleko je pričati o Evropskom prvenstvu, idemo korak po korak, ali što da ne!"

Luka Jović je drugi strelac kvalifikacija sa šest pogodaka. Od njega su više dali samo Robert Skov (Danska) i Martin Terije (Francuska) po sedam.

POVREDA JOVANOVIĆA...

Vukašin Jovanović je na jučerašnjem meču dobio nekoliko udaraca u skoku i iz igre je izašao već posle pola sata. Ipak, povreda nije ozbiljnija. "Ništa strašno", dobacio je mladi štoper.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar