Код хакера завршило 2.000.000 €!

Пропуст Лација или Фејнорда? Фудбалски клуб Лацио налази се у проблему пошто је два милиона евра, које су желели да пошаљу Фејнорду, завршило на неком другом рачуну.  Превара вијека: Лацио погрешном послао 2 милиона! Лацијали су дуговали Фејнорду 2. 000. 000 евра за трансфер Стефана де Фраја и насјели су на мејл интернет превараната. . .

Фудбал 31.03.2018 | 12:00
Код хакера завршило 2.000.000 €!
"Небеско плави" требало је да холандском клубу проследе последњу рату за Стефана де Фраја, који је 2014. године прешао у клуб из Рима.

На адресу Лација стигла је електронска порука са банковним подацима Фејнорда, грбом и свим осталим подацима који су били у вези клуба.

Ипак, клуб из Ротердама није добио никакав новац и сумња се да је ових два милиона завршило у рукама хакера.

Адвокат компаније "Гиан" Микеле Ђентиле рекао је да Лацио нема никакву одговорност и да се процес води против Фејнорда.

"Лацио је урадио све добро. Превара би више требало да брине Фејнорд, пошто је вероватно неко из Холандије знао да би уплата требало да стигне. Лацио нема никакву одговорност, платио је колико је требало да плати и ту је све исправно", рекао је Ђентиле.

Судство већ неко време истражује овај случај и како буде одмицао очекује се да још више детаља "исплива".

Римски Лацио је најновија жртва интернет преваре!

Како преноси италијански лист "Ил Темпо", Лацио је дуговао још 2 милиона евра холандском Фејнорду за трансфер Стефана де Фраја, али умјесто на рачуну клуба из Ротердама - новац је завршио код неког преваранта.

Лацио је повјеровао у мејл који је стигао на њихову адресу, и који је дјеловао аутентично (грб, потпис...), а у коме је писало да је промијењен рачун на који треба да пошаљу новац.

За превару се сазнало тек када је шампион Холандије саопштио да није добио новац наведени новац, а 2 милиона евра отишло у руке неког лопова који је искористио наивност Лација када је у питању интернет пословање.

Тужилац је пратио токове новца и пронашао која је холандска банка у питању, али за сада нема информација да ли је преверант ухваћен.

Де Фрај је 2014. године стигао у Лацио и од тада је стандардан члан клуба, а овог љета ће Рим напустити као слободан играч пошто му истекне уговор. Наводно, већ је постигао предуговор са Интером, али ниједна страна није званично објавила ову информацију.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар