Kod hakera završilo 2.000.000 €!

Propust Lacija ili Fejnorda? Fudbalski klub Lacio nalazi se u problemu pošto je dva miliona evra, koje su želeli da pošalju Fejnordu, završilo na nekom drugom računu.  Prevara vijeka: Lacio pogrešnom poslao 2 miliona! Lacijali su dugovali Fejnordu 2. 000. 000 evra za transfer Stefana de Fraja i nasjeli su na mejl internet prevaranata. . .

Fudbal 31.03.2018 | 12:00
Kod hakera završilo 2.000.000 €!
"Nebesko plavi" trebalo je da holandskom klubu proslede poslednju ratu za Stefana de Fraja, koji je 2014. godine prešao u klub iz Rima.

Na adresu Lacija stigla je elektronska poruka sa bankovnim podacima Fejnorda, grbom i svim ostalim podacima koji su bili u vezi kluba.

Ipak, klub iz Roterdama nije dobio nikakav novac i sumnja se da je ovih dva miliona završilo u rukama hakera.

Advokat kompanije "Gian" Mikele Đentile rekao je da Lacio nema nikakvu odgovornost i da se proces vodi protiv Fejnorda.

"Lacio je uradio sve dobro. Prevara bi više trebalo da brine Fejnord, pošto je verovatno neko iz Holandije znao da bi uplata trebalo da stigne. Lacio nema nikakvu odgovornost, platio je koliko je trebalo da plati i tu je sve ispravno", rekao je Đentile.

Sudstvo već neko vreme istražuje ovaj slučaj i kako bude odmicao očekuje se da još više detalja "ispliva".

Rimski Lacio je najnovija žrtva internet prevare!

Kako prenosi italijanski list "Il Tempo", Lacio je dugovao još 2 miliona evra holandskom Fejnordu za transfer Stefana de Fraja, ali umjesto na računu kluba iz Roterdama - novac je završio kod nekog prevaranta.

Lacio je povjerovao u mejl koji je stigao na njihovu adresu, i koji je djelovao autentično (grb, potpis...), a u kome je pisalo da je promijenjen račun na koji treba da pošalju novac.

Za prevaru se saznalo tek kada je šampion Holandije saopštio da nije dobio novac navedeni novac, a 2 miliona evra otišlo u ruke nekog lopova koji je iskoristio naivnost Lacija kada je u pitanju internet poslovanje.

Tužilac je pratio tokove novca i pronašao koja je holandska banka u pitanju, ali za sada nema informacija da li je preverant uhvaćen.

De Fraj je 2014. godine stigao u Lacio i od tada je standardan član kluba, a ovog ljeta će Rim napustiti kao slobodan igrač pošto mu istekne ugovor. Navodno, već je postigao predugovor sa Interom, ali nijedna strana nije zvanično objavila ovu informaciju.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar