Приштина пријети хапшењем Срба

Након одлуке чланова Српске листе да напусте косовску владу и сами формирају ЗСО, на коју чекају већ пет година, из Приштине стиже упозорење на хапшење.

Србија 28.03.2018 | 12:31
Приштина пријети хапшењем Срба
Наиме, косовски министар инфраструктре Паљ Љекај запријетио је да ће ухапсити чланове Српске листе уколико буду формирали Заједницу српских општина.

"Могу бити приведени у моменту кад буду против закона и Устава Косова", рекао је Љекај за КТВ и додао да сваки корак влада Рамуша Харадинаја спроводи у сарадњи са државама Квинте.

Љекају је убрзо одговорио директор владине Канцеларије за КиМ Марко Ђурић који је саопштио да ће Србија наставити борбу за очување Косова и Метохије и да ће по сваку цијену настојати да сачува мир и стабилност у моменту када сви покушавају да је испровоцирају и изазову хаос.

Он је нагласио да без обзира на претње које стижу из Приштине Срби на КиМ неће одустати од формирања ЗСО, јер је то њихово, али и међународно право.

Предсједник Српске листе Горан Ракић најавио је у уторак, након састанка са предсједником Србије и директором Канцеларије за КиМ који је у понедјељак био ухапшен у Косовској Митровици уз примјену силе и оружја, да ће Српска листа изаћи из косовске владе као и да ће 10 већински српских општина на Косову и Метохији формирати 20. априла Заједницу српских општина.

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да Срби неће одустати од формирања заједнице српских општина (ЗСО), упркос пријетњама које стижу од појединих министара у Приштини.

"Срби на Косову и Метохији неће одустати од ЗСО, јер је то наше право и нешто што је и међународно право", рекао је Ћурић.

Он је за телевизију "Пинк" навео да је ЗСО потписом некадашњег високог представника ЕУ Кетрин Ештон постала и дио спољне и безбједносне политике ЕУ, а не само обавеза Приштине.

Ђурић је рекао да Српска листа није одлучила да напусти "косовску владу само због терора пресвучене ОВК, већ зато и што та влада не жели да ради на формирању ЗСО".

"Послата је и порука шта Приштина мисли о преговорима, јер су онога ко је послат да преговара водили као животињу кроз улице Приштине", рекао је Ђурић.

(Тањуг) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

живо ме интересује

28.03.2018 10:33

Шта каже Марко на то

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ријешење

28.03.2018 11:31

Добра ствар је што је НАТО 1999. засуо своје савезнике Шиптаре тонама осиромашеног уранијума па ће проблем Косова и Метохије бити ријешен за педесетак година када 80% преосталих Шиптара буде долазило на свијет са три уха и два носа. А остатак ће или да изгине у НАТО пјешадији ИСИЛ-у или да побјегне из терористичке нарко наводне државе на запад да би се тамо бавили трговином наркотицима, бијелим робљем и људским органима.

Name

Заблуда Албанаца

28.03.2018 10:38

Амери су ти који командују на Косову.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

28.03.2018 10:39

Деведесет друга, туга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

28.03.2018 10:55

Овако је деведесетих на подруцју Хрватске уз помоц Милошевица исто било(Српска крајина),а овде ЗСО уз помоц Вуцица.Послије тога епилог нам је добро познат свима није остало српско ухо на том подруцју.Неки људи уце на својој историји а Срби изгледа срљају из пропасти у пропаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

28.03.2018 11:25

Мешеш бабе и жабе.Сао Крајина је формирана на територији Хрватске,а СЗП је на територији Србије,а см тога то им је гарантовано Бриселским споразумом.

Name

Вец видјено

28.03.2018 11:36

Американци су одлуцили о Србима у Книнској крајини. То исто и сада раде. Стални притисци да се Србија одрекне своје територије говори сасвим довољно. Ниједан договор не постују сто је за сваку осуду. Као залазу се за мир апале гдје год стигну. То јест западна демократија је све унистила па и сам запад који висе незна ни ста ради.

Name

Улица и мотка

28.03.2018 11:10

Логична последица издаје и предаје Космета Бриселским споразумом 2013г од стране режима у Београду.

ОДГОВОРИТЕ