Африканци показали Србији како да побиједи Костарику!

Мајсторија Казрија, Тунис бољи од Костарике! Фудбалери Туниса победили су Костарику у последњој пријатељској провери пред Мундијал у Русији са 1:0.  Костарика побеђена и надиграна! Ривал Србије разочарао на Алијанц Ривијери. . .  Пораз Костарике у Ници, ево и како. . .  Погледајте видео извештај са утакмице Тунис - Костарика у којој је први ривал "орлова" на Светском првенству доживео четврти пораз у последњих пет мечева.

Фудбал 27.03.2018 | 23:48
Африканци показали Србији како да побиједи Костарику!
Једини гол за Тунис на стадиону у Ници је у 36. минуту постигао Ваби Казри.

Казри је дугу лопту са бока примирио ван казненог простора, финтирао је Вестона Менлија и онда матирао Наваса са око пет метара.

Резултат се до краја меча није мењао, а селектори обе екипе су у наставку углавном опробали резервисте.

Костарика је после тријумфа над Шкотском 1:0 пре четири дана поражена у последњој утакмици пред Мундијал док су Тунижани претходно победили Иранце са 1:0.

У Ници, на "Алијанц ривијери", први противник Србије на наредном Светском првенству у Русији доживео је пораз.

Минималан, али пораз.

Везиста Рена и капитен Туниса Ваби Казри постигао је једини погодак овог уторка увече у тврдој утакмици са Костариком, која је имала своје шансе али их није искористила - 1:0 (0:0).

Казри у 36. минуту није успео из првог ударца да савлада голмана Реал Мадрида, Кејлора Наваса, али је био те среће да му се лопта вратила у посед тако да је "из друге" погодио већ трећи пут ове године у дресу националног тима.

Костарика, са којом ће се Србија састати у Самари 17. јуна, победила је Шкотску у петак увече голом Маркоса Урење (0:1), али ове вечери није успела да избегне четврти пораз у последњих пет мечева.



Противник Србије у првом колу Мундијала у Русији је вечерас показао слабе тачке које би могле да се искористе. Костарика је у дуелу одиграном у Ници поражена од Туниса 0:1. 

Костариканци су опет остали верни систему са петорицом играча у последњој линији. Две измене у односу на меч са Шкотима су: левог бека Брајана Овиједа је заменио Франсиско Калво, а штопера Ђанкарла Гонзалеса је заменио Вастон Менли. И разлика је то што је Данијел Колиндрес више играо у нападу него у везном реду па је вечерашња формација изгледала више као 5-3-2 него 5-4-1 против Шкота.

Костарика је играла у саставу: Навас - Гамбоа, Акоста, Вастон Менли, Дуарте, Калво - Борхес, Руиз, Техеда - Колиндрес, Урења.

Али за разлику од дуела са Шкотском, скоро најјачи тим Лос Тикоса вечерас није показао скоро ништа. Имали су шансе преко Борхеса и Урење, али их нису искористили и то је било све од њих. Тунис је дебело надиграо и заслужено победио четвртфиналисту претходног Мундијала. Држали су лопту у поседу, имали боље прилике и полуприлике и могли да постигну и још који гол. Костарика у другом полувремену није створила ниједну шансу, а чак ни из контранапада није била опасна. Нова генерација тунишанске репрезентације обећава, а треба истаћи да су били лишени помоћ локалног идола и „најбољег Африканца којег Европа није видела“ ЈусуфаМсакнија, који је повређен. Са њим у тиму би то био још моћнији Тунис. Али и овај састав са ВахбијемКазријем као првом звездом је био довољан да се савлада Костарика. Тунису је ово била одлчна проба за дуел са Панамом који их очекује на СП у Русији. 

Управо је Казри пресудио Костариканцима у 36. минуту када је сјајним лажњаком избацио Вастон Менлија, а потом преварио истрчалог Наваса.

Тунис: Хасен - Шкири, Меријах, С. Бен Јусеф - Брон (Беналуан), Саси, Казри (Шрарфи), Бадри (Ајади), Малуи (Хадади) - Слити (Кениси), Кауи (Ф. Бен Јусеф).

Костарика: Навас - Гамбоа (Овиједо), Акоста, Вастон Менли, Дуарте, Калво - Борхес, Б. Руиз (Ј. Руиз), Тахеда (Асофеифа), Урења (Мичел Хосуе), Колиндрес (Сегура).

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар