Afrikanci pokazali Srbiji kako da pobijedi Kostariku!

Majstorija Kazrija, Tunis bolji od Kostarike! Fudbaleri Tunisa pobedili su Kostariku u poslednjoj prijateljskoj proveri pred Mundijal u Rusiji sa 1:0.  Kostarika pobeđena i nadigrana! Rival Srbije razočarao na Alijanc Rivijeri. . .  Poraz Kostarike u Nici, evo i kako. . .  Pogledajte video izveštaj sa utakmice Tunis - Kostarika u kojoj je prvi rival "orlova" na Svetskom prvenstvu doživeo četvrti poraz u poslednjih pet mečeva.

Fudbal 27.03.2018 | 23:48
Afrikanci pokazali Srbiji kako da pobijedi Kostariku!
Jedini gol za Tunis na stadionu u Nici je u 36. minutu postigao Vabi Kazri.

Kazri je dugu loptu sa boka primirio van kaznenog prostora, fintirao je Vestona Menlija i onda matirao Navasa sa oko pet metara.

Rezultat se do kraja meča nije menjao, a selektori obe ekipe su u nastavku uglavnom oprobali rezerviste.

Kostarika je posle trijumfa nad Škotskom 1:0 pre četiri dana poražena u poslednjoj utakmici pred Mundijal dok su Tunižani prethodno pobedili Irance sa 1:0.

U Nici, na "Alijanc rivijeri", prvi protivnik Srbije na narednom Svetskom prvenstvu u Rusiji doživeo je poraz.

Minimalan, ali poraz.

Vezista Rena i kapiten Tunisa Vabi Kazri postigao je jedini pogodak ovog utorka uveče u tvrdoj utakmici sa Kostarikom, koja je imala svoje šanse ali ih nije iskoristila - 1:0 (0:0).

Kazri u 36. minutu nije uspeo iz prvog udarca da savlada golmana Real Madrida, Kejlora Navasa, ali je bio te sreće da mu se lopta vratila u posed tako da je "iz druge" pogodio već treći put ove godine u dresu nacionalnog tima.

Kostarika, sa kojom će se Srbija sastati u Samari 17. juna, pobedila je Škotsku u petak uveče golom Markosa Urenje (0:1), ali ove večeri nije uspela da izbegne četvrti poraz u poslednjih pet mečeva.



Protivnik Srbije u prvom kolu Mundijala u Rusiji je večeras pokazao slabe tačke koje bi mogle da se iskoriste. Kostarika je u duelu odigranom u Nici poražena od Tunisa 0:1. 

Kostarikanci su opet ostali verni sistemu sa petoricom igrača u poslednjoj liniji. Dve izmene u odnosu na meč sa Škotima su: levog beka Brajana Ovijeda je zamenio Fransisko Kalvo, a štopera Đankarla Gonzalesa je zamenio Vaston Menli. I razlika je to što je Danijel Kolindres više igrao u napadu nego u veznom redu pa je večerašnja formacija izgledala više kao 5-3-2 nego 5-4-1 protiv Škota.

Kostarika je igrala u sastavu: Navas - Gamboa, Akosta, Vaston Menli, Duarte, Kalvo - Borhes, Ruiz, Teheda - Kolindres, Urenja.

Ali za razliku od duela sa Škotskom, skoro najjači tim Los Tikosa večeras nije pokazao skoro ništa. Imali su šanse preko Borhesa i Urenje, ali ih nisu iskoristili i to je bilo sve od njih. Tunis je debelo nadigrao i zasluženo pobedio četvrtfinalistu prethodnog Mundijala. Držali su loptu u posedu, imali bolje prilike i poluprilike i mogli da postignu i još koji gol. Kostarika u drugom poluvremenu nije stvorila nijednu šansu, a čak ni iz kontranapada nije bila opasna. Nova generacija tunišanske reprezentacije obećava, a treba istaći da su bili lišeni pomoć lokalnog idola i „najboljeg Afrikanca kojeg Evropa nije videla“ JusufaMsaknija, koji je povređen. Sa njim u timu bi to bio još moćniji Tunis. Ali i ovaj sastav sa VahbijemKazrijem kao prvom zvezdom je bio dovoljan da se savlada Kostarika. Tunisu je ovo bila odlčna proba za duel sa Panamom koji ih očekuje na SP u Rusiji. 

Upravo je Kazri presudio Kostarikancima u 36. minutu kada je sjajnim lažnjakom izbacio Vaston Menlija, a potom prevario istrčalog Navasa.

Tunis: Hasen - Škiri, Merijah, S. Ben Jusef - Bron (Benaluan), Sasi, Kazri (Šrarfi), Badri (Ajadi), Malui (Hadadi) - Sliti (Kenisi), Kaui (F. Ben Jusef).

Kostarika: Navas - Gamboa (Ovijedo), Akosta, Vaston Menli, Duarte, Kalvo - Borhes, B. Ruiz (J. Ruiz), Taheda (Asofeifa), Urenja (Mičel Hosue), Kolindres (Segura).

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar