''Биг Сем'' добија отказ?! Евертон иде на ново ''спремање''!

Спреман отказ за Биг Сема, мења га тренер који је одушевио Европу.  Нова реконструкција на Гудисон парку.

Фудбал 31.03.2018 | 09:00
''Биг Сем'' добија отказ?! Евертон иде на ново ''спремање''!
Евертон спрема нову летњу реконструкцију која ће бити спроведена без садашњег тренера Сема Алардајса.

Популарни Биг Сем је под великим притиском на Гудисон Парку последњих недеља, а Плавци траже млађег тренера, некога попут Паула Фонсеке из Шахтјора који је испливао у први план главни кандидат.

Британски Мирор пише да је већински власник Фарад Мошири жељан нових промена, као и председник Бил Кенрајткоји га подржава. Њихов први корак биће довођење трансфер гуруа ПСВ Ајндховена Марсела Брандса што је већ најављено у јануару, а то ће значити и отказ за садашњег директора фудбала Стива Волша (креатора Лестеровог шампионског тима из 2016. године).

Евертон је прошлог лета потрошио огромне паре у прелазном року, али то није помогло клубу да се умеша у борбу за врх табеле. Нису им помогла ни зимска појачања Џенк Тосун (30.000.000 евра) и Тео Волкот(25.000.000), па се на лето очекују нове инвестиције.

Идеја челника Евертона је да промене комплетан тренерски и стручни део клуба, како би могли у догледно време да постану водећа снага у енглеском фудбалу. Карамеле је на то натерала и добра форма градског ривала Ливерпула који ће покушати да надмаше у годинама које долазе.

Сем Алардајс је крајем новембра прошле године преузео Евертон док су били у опасној зони и извукао их из непријатне позиције па су сада на солидном деветом месту у Премијер лиги. Ипак, навијачи нису задовољни и траже да менаџер буде смењен, али ће на то морати да сачекају док се заврши сезона. 

Евертон је пре Алардајса пробао да ангажује Португалца Марка Силву тада тренера Вотфорда, али није успео, а у међувремену им је после сјајних резултата у Лиги шампиона за око запао Фонсека који би могао од лета да добије поверење управе клуба са Гудисона да их поведе у бољу будућност.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар