''Big Sem'' dobija otkaz?! Everton ide na novo ''spremanje''!

Spreman otkaz za Big Sema, menja ga trener koji je oduševio Evropu.  Nova rekonstrukcija na Gudison parku.

Fudbal 31.03.2018 | 09:00
''Big Sem'' dobija otkaz?! Everton ide na novo ''spremanje''!
Everton sprema novu letnju rekonstrukciju koja će biti sprovedena bez sadašnjeg trenera Sema Alardajsa.

Popularni Big Sem je pod velikim pritiskom na Gudison Parku poslednjih nedelja, a Plavci traže mlađeg trenera, nekoga poput Paula Fonseke iz Šahtjora koji je isplivao u prvi plan glavni kandidat.

Britanski Miror piše da je većinski vlasnik Farad Moširi željan novih promena, kao i predsednik Bil Kenrajtkoji ga podržava. Njihov prvi korak biće dovođenje transfer gurua PSV Ajndhovena Marsela Brandsa što je već najavljeno u januaru, a to će značiti i otkaz za sadašnjeg direktora fudbala Stiva Volša (kreatora Lesterovog šampionskog tima iz 2016. godine).

Everton je prošlog leta potrošio ogromne pare u prelaznom roku, ali to nije pomoglo klubu da se umeša u borbu za vrh tabele. Nisu im pomogla ni zimska pojačanja Dženk Tosun (30.000.000 evra) i Teo Volkot(25.000.000), pa se na leto očekuju nove investicije.

Ideja čelnika Evertona je da promene kompletan trenerski i stručni deo kluba, kako bi mogli u dogledno vreme da postanu vodeća snaga u engleskom fudbalu. Karamele je na to naterala i dobra forma gradskog rivala Liverpula koji će pokušati da nadmaše u godinama koje dolaze.

Sem Alardajs je krajem novembra prošle godine preuzeo Everton dok su bili u opasnoj zoni i izvukao ih iz neprijatne pozicije pa su sada na solidnom devetom mestu u Premijer ligi. Ipak, navijači nisu zadovoljni i traže da menadžer bude smenjen, ali će na to morati da sačekaju dok se završi sezona. 

Everton je pre Alardajsa probao da angažuje Portugalca Marka Silvu tada trenera Votforda, ali nije uspeo, a u međuvremenu im je posle sjajnih rezultata u Ligi šampiona za oko zapao Fonseka koji bi mogao od leta da dobije poverenje uprave kluba sa Gudisona da ih povede u bolju budućnost.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar