У 21 "класик": Србија преслаба за Италијане!

Прилика за реванш, надамо се, баш у Италији на првенству за младе! Нашли се мајстори и за Орлиће: Србија пала после девет месеци! Италија савладала младу репрезентацију Србије - 1:0.

Фудбал 27.03.2018 | 21:00
У 21 "класик": Србија преслаба за Италијане!
Србија се у петак "прошетала" Гибралтаром (6:0), али овог уторка на "Карађорђу" ривал је био далеко озбиљнији - и однео је победу!

Домаћини наредног првенства за младе - Италијани - одиграли су сјајно друго полувреме, у мечу који нису нимало схватили "пријатељски", и искористили пад у игри наше репрезентације. После једне контре у 51. минуту Лука Видо је постигао гол за победу "азурина".

СРБИЈА - ИТАЛИЈА 0:1 (0:0).

Био је ово прави "класик" када су у питању дуели младих репрезентација пошто је ово чак десети пут да су "орлићи" за ривала имали селекцију Италије до 21 године. И уписали су четврти пораз!

Србија је веома добро "ушла" у утакмицу и одлично играла испред гола Италијана, видели смо лепе акције и "пете" Јовића, Пантића и Радоњића, док је игром руководио сјајни Саша Лукић, али не и праве прилике за наш састав.

Тек добар шут Пантића у 30. минуту, а утисак је да смо неке од лепих акција схватили неозбиљно. Стога су и изостали конкретни покушаји.

У другом - Италија преузима конце игре…

Одлично је Ћери отворио контру по десној нападачкој страни и искористио то што се оклизнуо Мирослав Богосавац, а у наставку акције лопта је стигла на супротну страну до Луке Вида који је прецизним ударцем по земљи савладао резервног голмана Ђорђа Николића.

Србија је потпуно "потонула" након тог гола и у серији грешака добро је да то није било кажњено и голом из контре, а екипа је поново "дошла себи" по уласку Ивана Шапоњића, уместо Луке Јовића, који је одмах у 63. минуту имао опасну шансу, али је лопта отишла поред гола и мало пробудила око 2.000 тихих навијача на новосадском "Карађорђу".

Тим се у финишу меча знатно изменио, направио је наш селектор шест измена, али уласци Аџића, Мићина и Шапњића нису донели толико жељени погодак.

Нашли су се мајстори и за младу репрезентацију Србије! После бришућег лета у квалификацијама за Првенство Европе и шест везаних победа, Орлићи су поражени у пријатељском мечу против Италије - 0:1.

Остаће записано: селекција играча до 21 године претрпела је први неуспех после девет месеци. Последњи су нас у овој конкуренцији поразили Шпанци на претходном Првенству Европе.

Када се подвуче црта Азурини су заслужено славили. Деловали су некако зрелије и одморније. Можда и очекивано ако се зна да су Италијани, као домаћини смотре најбољих европских селекција, ослобођени квалификационих мечева.

Селектор Горан Ђоровић шансу је указао протагонистима последњих квалификационих утакмица. Видело се од старта да ће нам Италијани представљати озбиљног противника. Гости су тактички играли врло добро, остављајући без лопти нашег најбољег стрелца Луку Јовића. На руку Горану Ђоровића није ишла ни повреда Вукашина Јовановића. Он је морао да изађе из игре, шансу је добио Рачић, па је Машовић померен у последњу линију.

Орлићи су били бољи у другом делу првог полувремена. Већина наших напада била је плод добре сарадње Богосавца и Радоњића. Крилни фудбалер Црвене звезде се у 36.минуту ослободио тројице чувара, али је закаснио да шутира. Потом се Радоњић није најбоље снашао после одличне акције Лукића и Пантића.

Две измене на полувремену извршио је Горан Ђоровић. Уместо Мањловића и Миленковића шансу су добили Николић и Ћаласан. Боље су Италијани отворили тај део сусрета и домах понетирали. После центаршута са десне стране лопта се одбила до Вида који је одлично погодио доњи десни угао. Много индивидуалних грешака правили су у тим тренуцима Орлићи. Италијани су могли и да удвоструче предност, али су били деконцентрисани у завршници.

Добра провера за Горана Ђоровића. Орлићи су налетели на екипу која игра тактички перфектно. Савршено су се бранили Италијани, остављајући мало простора Радоњићу и Јовићу да се размахну.

Међу 2.000 гледалаца на "Карађорђу" били су Иван Аџић, Владан Милојевић, Милан Косановић и многи други људи из српског фудбала.

СРБИЈА - ИТАЛИЈА 0:1 (0:1)
/Видо 51/

Нови Сад

Стадион: Карађорђе

Гледалаца: 2000

СРБИЈА: Манојловић (од 46. Николић) - Гајић (од Стевановић), Миленковић (од 46. Ћаласан), Јовановић (од 28. Рачић), Богосавац - Машовић, Лукић (од 85. Денић), Пантић (од 75. Аџић) - Златановић (од 75. Мићин), Радоњић и Јовић (од 61. Шапоњић).

ИТАЛИЈА: Аудеро - Дикман, Манћини, Варнијер, Димарко - Барела, Париђини, Мандрагора, Валзаниа, Верде - Видо.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар