U 21 "klasik": Srbija preslaba za Italijane!

Prilika za revanš, nadamo se, baš u Italiji na prvenstvu za mlade! Našli se majstori i za Orliće: Srbija pala posle devet meseci! Italija savladala mladu reprezentaciju Srbije - 1:0.

Fudbal 27.03.2018 | 21:00
U 21 "klasik": Srbija preslaba za Italijane!
Srbija se u petak "prošetala" Gibraltarom (6:0), ali ovog utorka na "Karađorđu" rival je bio daleko ozbiljniji - i odneo je pobedu!

Domaćini narednog prvenstva za mlade - Italijani - odigrali su sjajno drugo poluvreme, u meču koji nisu nimalo shvatili "prijateljski", i iskoristili pad u igri naše reprezentacije. Posle jedne kontre u 51. minutu Luka Vido je postigao gol za pobedu "azurina".

SRBIJA - ITALIJA 0:1 (0:0).

Bio je ovo pravi "klasik" kada su u pitanju dueli mladih reprezentacija pošto je ovo čak deseti put da su "orlići" za rivala imali selekciju Italije do 21 godine. I upisali su četvrti poraz!

Srbija je veoma dobro "ušla" u utakmicu i odlično igrala ispred gola Italijana, videli smo lepe akcije i "pete" Jovića, Pantića i Radonjića, dok je igrom rukovodio sjajni Saša Lukić, ali ne i prave prilike za naš sastav.

Tek dobar šut Pantića u 30. minutu, a utisak je da smo neke od lepih akcija shvatili neozbiljno. Stoga su i izostali konkretni pokušaji.

U drugom - Italija preuzima konce igre…

Odlično je Ćeri otvorio kontru po desnoj napadačkoj strani i iskoristio to što se okliznuo Miroslav Bogosavac, a u nastavku akcije lopta je stigla na suprotnu stranu do Luke Vida koji je preciznim udarcem po zemlji savladao rezervnog golmana Đorđa Nikolića.

Srbija je potpuno "potonula" nakon tog gola i u seriji grešaka dobro je da to nije bilo kažnjeno i golom iz kontre, a ekipa je ponovo "došla sebi" po ulasku Ivana Šaponjića, umesto Luke Jovića, koji je odmah u 63. minutu imao opasnu šansu, ali je lopta otišla pored gola i malo probudila oko 2.000 tihih navijača na novosadskom "Karađorđu".

Tim se u finišu meča znatno izmenio, napravio je naš selektor šest izmena, ali ulasci Adžića, Mićina i Šapnjića nisu doneli toliko željeni pogodak.

Našli su se majstori i za mladu reprezentaciju Srbije! Posle brišućeg leta u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope i šest vezanih pobeda, Orlići su poraženi u prijateljskom meču protiv Italije - 0:1.

Ostaće zapisano: selekcija igrača do 21 godine pretrpela je prvi neuspeh posle devet meseci. Poslednji su nas u ovoj konkurenciji porazili Španci na prethodnom Prvenstvu Evrope.

Kada se podvuče crta Azurini su zasluženo slavili. Delovali su nekako zrelije i odmornije. Možda i očekivano ako se zna da su Italijani, kao domaćini smotre najboljih evropskih selekcija, oslobođeni kvalifikacionih mečeva.

Selektor Goran Đorović šansu je ukazao protagonistima poslednjih kvalifikacionih utakmica. Videlo se od starta da će nam Italijani predstavljati ozbiljnog protivnika. Gosti su taktički igrali vrlo dobro, ostavljajući bez lopti našeg najboljeg strelca Luku Jovića. Na ruku Goranu Đorovića nije išla ni povreda Vukašina Jovanovića. On je morao da izađe iz igre, šansu je dobio Račić, pa je Mašović pomeren u poslednju liniju.

Orlići su bili bolji u drugom delu prvog poluvremena. Većina naših napada bila je plod dobre saradnje Bogosavca i Radonjića. Krilni fudbaler Crvene zvezde se u 36.minutu oslobodio trojice čuvara, ali je zakasnio da šutira. Potom se Radonjić nije najbolje snašao posle odlične akcije Lukića i Pantića.

Dve izmene na poluvremenu izvršio je Goran Đorović. Umesto Manjlovića i Milenkovića šansu su dobili Nikolić i Ćalasan. Bolje su Italijani otvorili taj deo susreta i domah ponetirali. Posle centaršuta sa desne strane lopta se odbila do Vida koji je odlično pogodio donji desni ugao. Mnogo individualnih grešaka pravili su u tim trenucima Orlići. Italijani su mogli i da udvostruče prednost, ali su bili dekoncentrisani u završnici.

Dobra provera za Gorana Đorovića. Orlići su naleteli na ekipu koja igra taktički perfektno. Savršeno su se branili Italijani, ostavljajući malo prostora Radonjiću i Joviću da se razmahnu.

Među 2.000 gledalaca na "Karađorđu" bili su Ivan Adžić, Vladan Milojević, Milan Kosanović i mnogi drugi ljudi iz srpskog fudbala.

SRBIJA - ITALIJA 0:1 (0:1)
/Vido 51/

Novi Sad

Stadion: Karađorđe

Gledalaca: 2000

SRBIJA: Manojlović (od 46. Nikolić) - Gajić (od Stevanović), Milenković (od 46. Ćalasan), Jovanović (od 28. Račić), Bogosavac - Mašović, Lukić (od 85. Denić), Pantić (od 75. Adžić) - Zlatanović (od 75. Mićin), Radonjić i Jović (od 61. Šaponjić).

ITALIJA: Audero - Dikman, Manćini, Varnijer, Dimarko - Barela, Pariđini, Mandragora, Valzania, Verde - Vido.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar