Корупција је велики проблем у БиХ

Замјеник предсједавајуће Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић истакао је данас у Сарајеву да корупција представља један од највећих проблема у БиХ и да је значајан број других проблема, попут сиромаштва и незапослености, у уској вези са распрострањеношћу корупције.

Босна и Херцеговина 27.03.2018 | 18:24
Корупција је велики проблем у БиХ
Обраћајући се учесницима годишње конференције о антикорупцији, Босић је рекао да је Парламентарна скупштина БиХ мјесто гдје треба разговарати о овим проблемима и мјесто гдје треба да се доносе одлуке уз помоћ којих ће борба против корупције бити ефикаснија, саопштено је из парламента.

Босић је подсјетио на то да је у јуну прошле године одржана тематска сједница Представничког дома парламента БиХ на којој је разговарано о стању правосуђа, с посебним освртом на борбу против организованог криминала и корупције.

Међутим, рекао је Босић, никада нису проведени закључци са те сједнице, међу којима је и закључак да Савјет министара БиХ најкасније у року од 120 дана припреми и у парламентарну процедуру достави измјене и допуне Закона о Високом судском и тужилачком савјету БиХ те предузме друге иницијативе да би БиХ имала механизме за што одговорнију и ефикаснију борбу против криминала и корупције.

Та чињеница, истакао је Босић, говори о вољи само декларативне природе да се у БиХ отклоне проблеми у вези са организованим криминалом и корупцијом.

Осим Босића, на конференцији “Борба против корупције кроз унапређење законодавног оквира и јачање капацитета антикорупционих институција” парламент БиХ представљала је предсједавајућа Комисије за финансије и буџет Дома народа и замјеник предсједавајућег Огранка Глобалне организације парламентараца за борбу против корупције (ГОПАК) у Парламентарној скупштини БиХ Љиља Зовко.

(Српскаинфо)

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Никола

27.03.2018 16:27

Ријетко поштен и паметан човјек,али народ воли будале,лопове,убице,криминалце и циркузанте,али,нажалост,то смо ми!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Николи

27.03.2018 16:34

БРАВО НИКОЛА. ТО СМО МИ !!ОПИСАО СИ НАС КАКВИ ЈЕСМО..

Name

Ре

27.03.2018 16:35

И странцима су дражи лопови, цепају по народу бездушно.

Name

Трт

27.03.2018 16:55

Среца па није у насем бољем дјелу хахаха

Name

РЕЦИ НЕСТО СТО НЕ ЗНАМО

28.03.2018 05:12

Одлицно написано. Једноставно, велика вецина насег народа се науцила да зиви у оваквим околностима, то је несто сто разумију, а било ста друкције би била превелика промјена.

Name

Млаћење празне сламе

28.03.2018 06:13

Овај измислио топлу воду. Па свако жив у овој земљи зна да је корупција велики проблем. Што не каже како ће то спријечити? Ето политичара бајног.

Name

... ДА ЧИКО Б'ОНУ...

27.03.2018 16:27

У праву сте Босићу! Ова нејач и кмечавци из Снсд су огрезли у корупцији! На њихову жалост биће поцепани на изборима ко циго кад цепа бајадеру! Јоој јоој незнају шта их чека!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре да цико б`ону

27.03.2018 18:01

Изгледа те опет ухватило ,Остави се тога и послуса бар једном доктора.

Name

РЕЦИ НЕСТО СТО НЕ ЗНАМО

28.03.2018 05:13

Како би све било једноставно да је ово посљедица дјеловања једне политицке партије. Ниста није било боље ни прије рата, а данас се политицка борба своди само на борбу за прилику се несто украде, на овај или онај нацин.

Name

... ДА ЧИКО Б'ОНУ...

27.03.2018 16:28

У праву сте Босићу! Ова нејач и кмечавци из Снсд су огрезли у корупцији! На њихову жалост биће поцепани на изборима ко циго кад цепа бајадеру! Јоој јоој незнају шта их чека!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

27.03.2018 19:48

Пусти цигане и бајадеру,држи се терапија,ово ти време никако не одговара.

Name

ре

28.03.2018 18:31

Да ти не слутис какав белај?Земљотрес?Удар астероида?

Name

Нено

27.03.2018 16:36

Да неко у сљеддцем мандату понуди благостање са озбиљним аргументима, нас народ воли циркузанте, преваранте...нико нам помоци не мозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серб

27.03.2018 17:27

Чико па ти си на правом путу .Црвена багро на Јованову стругу.Па Фоча

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

27.03.2018 17:31

Крадја јесте основни проблем за све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ддд

27.03.2018 20:51

Сто висе краду они све сигурнији.Могу красти,рекетарити и не знам ста јос радити кад знају да им нико ниста неце.УИО-РЕКЕТ=КОРУПЦИЈА=КРИМИНАЛ=МАФИЈА,а застицени као нитко.

Name

Сале

27.03.2018 20:27

Мислим да је у РС а самим тим и у БиХ проблем тај што нема одговорности, мислим на одговорност када су у питању политичари и политика, министри, директори и сл., када се систем одговорности уведе бице мање и корупције. Примјер, прије пар година у бања луци долази нови директор клиницког центра, а стари смијењен због пропуста, наравно није одговарао, а на притисак јавности, а нови директор даје изјаву, што је било било, нећемо истраживати идемо даље, е ту је проблем, значи може да ради ко шта хоће, неће одговарати, мислим да је суштински и хитно неопходно увести систем одговорности и ствари ће брзо почети долазити на своје мјест....

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕЦИ НЕСТО СТО НЕ ЗНАМО

28.03.2018 05:17

Обзиром на то како је код нас расирена корупција, и колико дубоко је допрла у цијелом друству, 98% популације би требало да одговара или за примање, или за плацање мита и слицне облике корупције. Ста цес, ми волимо овај систем јер га разумијемо.

Name

Вебер

28.03.2018 00:14

Најбољи начин да се уништи један народ је да му даш паре а да ништа не ради, да му се годинама само дају кредити а да нема производње, да сам постоји буџетско паразитрање, и народ, тј буџетски слој ће се одвикнути од било каквог рада, јер новац само стиже и треба само мислити о потрошњи тог новца, дакле о увозу а не о поизводњи, зашто би се било шта радило када је ту новац и све се може купити, И докле тако, докле ће паразити бужетари моћи тако паразитирати, докле ће нас више уништавати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЈНА

28.03.2018 03:54

У БИХ 70% цјелокупне корупције држи правосуђе , све до Уставног суда БИХ, а то се може врло лако уочити читајући Одлуке које поменути суд доноси од 2012одине. Неколико првих година , након укидања Дома за људска права , којем сви грађани у БИХ морају одати почаст јер је радио само у интересу грађана, а не у интересу политичара и власти, Уставни суд БИХ је настојао да својим одлукама прати ниво стручности , правичности и што је најбитније наставио је мисију Дома , да штити интересе грађана БИИХ, а не интересе политичара БИХ. Тај ниво се одржао све негдје до 2010године , кад наступа ерозија правосуђа, која је захватила и Уставни суд БИХ. Сада већина пресуда тог суда имају ниво Веселе свеске, само се штанцају и изгледају идентично без обзира на предмет спора. Туга је то велика за грађане једне државе , да им политичари зарад својих властитих интереса сруше једну такву институцију какава је некад био Уставни суд БИХ. Зато је глупа причати о корупцији а за њу не окривити правосуђе БИХ, јер као што вијековима мачке лове мишеве, тако вијековима судије суде лоповима. Ал у БИХ судије и лопови имају исти интерес , па га подјеле кроз проценат, а то се зове корупција правосуђа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ххахахахха

28.03.2018 08:26

Ко је овом папагају отворио врата од кавеза.

ОДГОВОРИТЕ