ФИБА: "Прозори" и Лига шампиона - пун погодак!

Кровна кошаркашка организација не одступа од две иновације у овом спорту које су наишле на много критика.

Кошарка 01.04.2018 | 17:30
ФИБА: "Прозори" и Лига шампиона - пун погодак!
Европски "борд" ФИБА састао се на Исланду и разговарао о актуелним темама у кошарци на "старом континенту" и пружио подршку за одлуке које су битно уздрмале овај спорт.

Како се наводи у саопштењу достављеном медијима, борд ФИБА је дао пуну подршку новом систему квалификација за Мундобаскет који укључује "прозоре" у току клупске сезоне посебно напоменувши да су посете тих утакмица биле "рекордне".

Истичу да је публика помно пратила утакмице своји репрезентација и да су хале у просеку биле попуњене 80%, а да је популарност стекла и на друштвеним мрежама.

То вероватно значи и да ће ФИБА наставити са овом праксом и у надолазећим годинама, без обзира што смо у "прозорима" гледали репрезентације без највећих звезда.

Србија, за сада, има три победе и пораз и друга је на табели иза Немачке (4-0).

Борд је подршку дао и Лиги шампиона, такмичењу које је се одржава другу годину заредом, а које је настало после сукоба са Евролигом (ЕЦА). Такође, наводи се и да су једногласно одбили поруку "ривалске" Евролиге да Лига шампиона штети федерацијама, клубовима, лигама и играчима.

ФИБА је такође званично донела одлуку да ће се Еуробаскет за даме, који се одржава у Србији и Летонији, одржати од 27. јуна до 7. јула.

Градови домаћини су, што је било познато и раније, Рига, Ниш и Зрењанин, док ће се финална фаза играти у Београду.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

КОШАРКАШ

01.04.2018 15:47

ФИБА која сада ради,нија она организација коју је основао и до пензије водио Бора Станковић.ФИБА је сада организација која је продала најатрактивније клупско такмичење Еуролига и када неможе да га врати прави неквалитетна трећеразредна клупска такмичења,а да би се оосветила Еуролигашким екипама отвара квалификације за репрезентације и велике кошаркашке силе које имају најбоље играче у НБА и Еуролиги доводи у незгодну позицију,а тиме девастира и репрезентативна такмичења,па тако за Србију,Шпанију,Грчку...играју трећепозивци.Ако су успјех трећеразредна клупска и репрезентативна такмичења вође ФИБА ЕУРОПА су за психијатријско лијечење.

ОДГОВОРИТЕ