FIBA: "Prozori" i Liga šampiona - pun pogodak!

Krovna košarkaška organizacija ne odstupa od dve inovacije u ovom sportu koje su naišle na mnogo kritika.

Košarka 01.04.2018 | 17:30
FIBA: "Prozori" i Liga šampiona - pun pogodak!
Evropski "bord" FIBA sastao se na Islandu i razgovarao o aktuelnim temama u košarci na "starom kontinentu" i pružio podršku za odluke koje su bitno uzdrmale ovaj sport.

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom medijima, bord FIBA je dao punu podršku novom sistemu kvalifikacija za Mundobasket koji uključuje "prozore" u toku klupske sezone posebno napomenuvši da su posete tih utakmica bile "rekordne".

Ističu da je publika pomno pratila utakmice svoji reprezentacija i da su hale u proseku bile popunjene 80%, a da je popularnost stekla i na društvenim mrežama.

To verovatno znači i da će FIBA nastaviti sa ovom praksom i u nadolazećim godinama, bez obzira što smo u "prozorima" gledali reprezentacije bez najvećih zvezda.

Srbija, za sada, ima tri pobede i poraz i druga je na tabeli iza Nemačke (4-0).

Bord je podršku dao i Ligi šampiona, takmičenju koje je se održava drugu godinu zaredom, a koje je nastalo posle sukoba sa Evroligom (ECA). Takođe, navodi se i da su jednoglasno odbili poruku "rivalske" Evrolige da Liga šampiona šteti federacijama, klubovima, ligama i igračima.

FIBA je takođe zvanično donela odluku da će se Eurobasket za dame, koji se održava u Srbiji i Letoniji, održati od 27. juna do 7. jula.

Gradovi domaćini su, što je bilo poznato i ranije, Riga, Niš i Zrenjanin, dok će se finalna faza igrati u Beogradu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

KOŠARKAŠ

01.04.2018 15:47

FIBA koja sada radi,nija ona organizacija koju je osnovao i do penzije vodio Bora Stanković.FIBA je sada organizacija koja je prodala najatraktivnije klupsko takmičenje Euroliga i kada nemože da ga vrati pravi nekvalitetna trećerazredna klupska takmičenja,a da bi se oosvetila Euroligaškim ekipama otvara kvalifikacije za reprezentacije i velike košarkaške sile koje imaju najbolje igrače u NBA i Euroligi dovodi u nezgodnu poziciju,a time devastira i reprezentativna takmičenja,pa tako za Srbiju,Španiju,Grčku...igraju trećepozivci.Ako su uspjeh trećerazredna klupska i reprezentativna takmičenja vođe FIBA EUROPA su za psihijatrijsko liječenje.

ODGOVORITE