Сенегал - БиХ, учесник Мундијала у Русији фаворит!

У 204. званичној утакмици фудбалске репрезентације БиХ, "змајеви" ће први пут одмјерити снаге са Сенегалом, који ће бити 71. репрезентација са којом је играо бх. тим.

Фудбал 27.03.2018 | 17:00
Сенегал - БиХ, учесник Мундијала у Русији фаворит!
Фудбалска "А" репрезентација Босне и Херцеговине одиграће вечерас у француском Ле Авру пријатељску утакмицу са Сенегалом, што ће бити 204. званични меч у историји националног тима којег однедавно с клупе предводи селектор Роберт Просинечки.

Од 30. новембра 1995. године до 23. марта 2018. "А" репрезентација БиХ одиграла је 203 утакмице с укупно 70 селекција. БиХ је одиграла 134 званичне утакмице, те 69 пријатељских. У 85 сусрета је побиједила, 42 пута БиХ је ремизирала, а у 76 утакмица је поражена. Репрезентативци БиХ су постигли 311 голова, док су примили 277.

Са Сенегалом ће "змајеви" први пут играти, што значи да ће то бити 71. репрезентација с којом ће одмјерити снаге.

Афричка селекција је благи фаворит у вечерашњем сусрету на стадиону "Оцеане". Сенегал је боље рангиран на ФИФА ранг листи, јер је на 27. мјесту, 14 позиција испред БиХ. Репрезентација селектора Алију Сисеа се без пораза квалификовала на предстојеће Свјетско првенство у Русији, гдје ће у групи "Х" играти против Јапана, Колумбије и Пољске.

Тржишна вриједност тима Сенегала процјењује се на 283,65 милиона евра. БиХ није стигла нити до баража за Мундијал, а има екипу упола мање вриједну - 144,05 милиона евра.

Једини податак који иде на руку БиХ су посљедње пријатељске утакмице игране прије четири дана. Изабраници Просинечког тада су побиједили у Разграду Бугарску, резултатом 1:0. Сенегалци су исти дан изненађујуће ремизирали у Малезији с Узбекистаном - 1:1.

Пријатељска утакмица Сенегал - БиХ игра се вечерас од 20 сати. Судиће је Штефан Клоснер из Швајцарске. Помоћници ће му бити сународници Реми Ремигуис Зграген и Витал Јобин.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар