Senegal - BiH, učesnik Mundijala u Rusiji favorit!

U 204. zvaničnoj utakmici fudbalske reprezentacije BiH, "zmajevi" će prvi put odmjeriti snage sa Senegalom, koji će biti 71. reprezentacija sa kojom je igrao bh. tim.

Fudbal 27.03.2018 | 17:00
Senegal - BiH, učesnik Mundijala u Rusiji favorit!
Fudbalska "A" reprezentacija Bosne i Hercegovine odigraće večeras u francuskom Le Avru prijateljsku utakmicu sa Senegalom, što će biti 204. zvanični meč u istoriji nacionalnog tima kojeg odnedavno s klupe predvodi selektor Robert Prosinečki.

Od 30. novembra 1995. godine do 23. marta 2018. "A" reprezentacija BiH odigrala je 203 utakmice s ukupno 70 selekcija. BiH je odigrala 134 zvanične utakmice, te 69 prijateljskih. U 85 susreta je pobijedila, 42 puta BiH je remizirala, a u 76 utakmica je poražena. Reprezentativci BiH su postigli 311 golova, dok su primili 277.

Sa Senegalom će "zmajevi" prvi put igrati, što znači da će to biti 71. reprezentacija s kojom će odmjeriti snage.

Afrička selekcija je blagi favorit u večerašnjem susretu na stadionu "Oceane". Senegal je bolje rangiran na FIFA rang listi, jer je na 27. mjestu, 14 pozicija ispred BiH. Reprezentacija selektora Aliju Sisea se bez poraza kvalifikovala na predstojeće Svjetsko prvenstvo u Rusiji, gdje će u grupi "H" igrati protiv Japana, Kolumbije i Poljske.

Tržišna vrijednost tima Senegala procjenjuje se na 283,65 miliona evra. BiH nije stigla niti do baraža za Mundijal, a ima ekipu upola manje vrijednu - 144,05 miliona evra.

Jedini podatak koji ide na ruku BiH su posljednje prijateljske utakmice igrane prije četiri dana. Izabranici Prosinečkog tada su pobijedili u Razgradu Bugarsku, rezultatom 1:0. Senegalci su isti dan iznenađujuće remizirali u Maleziji s Uzbekistanom - 1:1.

Prijateljska utakmica Senegal - BiH igra se večeras od 20 sati. Sudiće je Štefan Klosner iz Švajcarske. Pomoćnici će mu biti sunarodnici Remi Remiguis Zgragen i Vital Jobin.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar