Несрећу изазвали немарност и нехај

Предсједник Русије Владимир Путин уврстио је “криминалну немарност и нехај” међу узроке пожара који је избио у трговинском центру у руском граду Кемерово, у којем је живот изгубило више од 60 особа, пренијели су руски медији.

Свијет 27.03.2018 | 11:03
Несрећу изазвали немарност и нехај
Он је роком састанка у Кемерову напоменуо да оно што се десило у недјељу, 25. марта, “није производ сукоба нити неочекиване експлозије метана у руднику”.

“Оно што се дешава овдје није ратна ситуација, нити неочекивана експлозија метана у руднику. Погинули су људи, дјеца. Овдје говоримо о демографији и губитку живота. Због чега? Због криминалне немарности и нехаја”, рекао је Путин.

Руски предсједник је изјавио саучешће породицама и пријатељима жртава.

Путин је наредио шефу Руског истражног комитета Александру Бастрикину да спроведе законску процјену поступака званичника у канцеларији у вријеме када је избио пожар у трговинском центру, пренио је ТАСС.

“Неопходно је спровести законску процјену поступака сваког званичника. Без новца не можете добити ниједан сертификат, али са новцем било шта може бити потписано”, рекао је Путин.

Бастрикин је изјавио да је Комитет заплијенио велики број докумената који се тренутно испитују као дио кривичне истраге.

Пожар је избио на четвртом спрату трговинског центра, а у несрећи су погинуле 64 особе, уз неколико десетина повријеђених.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

босанко

27.03.2018 09:12

Сјети се пресједнице војих наредби на Сиријску дјецу па се онда преиспитај због чега су страдала твоја дјеца

ОДГОВОРИТЕ