Nesreću izazvali nemarnost i nehaj

Predsjednik Rusije Vladimir Putin uvrstio je “kriminalnu nemarnost i nehaj” među uzroke požara koji je izbio u trgovinskom centru u ruskom gradu Kemerovo, u kojem je život izgubilo više od 60 osoba, prenijeli su ruski mediji.

Svijet 27.03.2018 | 11:03
Nesreću izazvali nemarnost i nehaj
On je rokom sastanka u Kemerovu napomenuo da ono što se desilo u nedjelju, 25. marta, “nije proizvod sukoba niti neočekivane eksplozije metana u rudniku”.

“Ono što se dešava ovdje nije ratna situacija, niti neočekivana eksplozija metana u rudniku. Poginuli su ljudi, djeca. Ovdje govorimo o demografiji i gubitku života. Zbog čega? Zbog kriminalne nemarnosti i nehaja”, rekao je Putin.

Ruski predsjednik je izjavio saučešće porodicama i prijateljima žrtava.

Putin je naredio šefu Ruskog istražnog komiteta Aleksandru Bastrikinu da sprovede zakonsku procjenu postupaka zvaničnika u kancelariji u vrijeme kada je izbio požar u trgovinskom centru, prenio je TASS.

“Neophodno je sprovesti zakonsku procjenu postupaka svakog zvaničnika. Bez novca ne možete dobiti nijedan sertifikat, ali sa novcem bilo šta može biti potpisano”, rekao je Putin.

Bastrikin je izjavio da je Komitet zaplijenio veliki broj dokumenata koji se trenutno ispituju kao dio krivične istrage.

Požar je izbio na četvrtom spratu trgovinskog centra, a u nesreći su poginule 64 osobe, uz nekoliko desetina povrijeđenih.

Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

bosanko

27.03.2018 09:12

Sjeti se presjednice vojih naredbi na Sirijsku djecu pa se onda preispitaj zbog čega su stradala tvoja djeca

ODGOVORITE