Ким Џонг Ун је стигао у посјету?

Долазак специјалног воза у Пекинг, у резиденцију коју су раније користили званичници Сјеверне Кореје, подстакао је спекулације да је Ким Џонг Ун допутовао у прву посјету Кини као сјевернокорејски лидер.

Свијет 27.03.2018 | 09:33
Ким Џонг Ун је стигао у посјету?
Ким тренутно планира самите са јужнокорејским предсједником Мун Џае Ином и америчким предсједником Доналдом Трампом до маја.

Није најављен сличан састанак са највишим руководиоцима Кине, али је познато да је Пекинг један од најважнијих савезника Пјонгјанга.

Конвој возила ушао је синоћ у комплекс државне резиденције за госте Дијакјутаи у Пекингу док је била постројена свечана гарда, уз јаке мјере обезбјеђења, пренио је АП.

Јапански медији претходно су извијестили да је специјални сјевернокорејски воз стигао у Пекинг уз јако обезбјеђење.

У јутарњим часовима, конвој званичник кинеских аитомобила напустио је гостинску резиденцију и кренуо према државним институцијама и двије градске жељезничке станице.

Припадници полиције и специјалних јединица били су распоређени у овом подручју, а лица у цивилној одјећи покушавала су да спријече фотографисање.

Резиденцију је раније користио претходни сјевернокорејски лидер Ким Џонг Ил.

Званичник кинеског Министарства спољних послова рекао је на питање да ли је млађи Ким у Пекингу да му "није позната таква ситуација" и да нема додатни коментар.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

И он

27.03.2018 09:56

И он висе путује и прима званица од овог насег,да не би Јузне Осетије нико зив

ОДГОВОРИТЕ
Name

Локи

27.03.2018 10:06

Како то да се прво није састао са Додиком?

ОДГОВОРИТЕ