Kim Džong Un je stigao u posjetu?

Dolazak specijalnog voza u Peking, u rezidenciju koju su ranije koristili zvaničnici Sjeverne Koreje, podstakao je spekulacije da je Kim Džong Un doputovao u prvu posjetu Kini kao sjevernokorejski lider.

Svijet 27.03.2018 | 09:33
Kim Džong Un je stigao u posjetu?
Kim trenutno planira samite sa južnokorejskim predsjednikom Mun Džae Inom i američkim predsjednikom Donaldom Trampom do maja.

Nije najavljen sličan sastanak sa najvišim rukovodiocima Kine, ali je poznato da je Peking jedan od najvažnijih saveznika Pjongjanga.

Konvoj vozila ušao je sinoć u kompleks državne rezidencije za goste Dijakjutai u Pekingu dok je bila postrojena svečana garda, uz jake mjere obezbjeđenja, prenio je AP.

Japanski mediji prethodno su izvijestili da je specijalni sjevernokorejski voz stigao u Peking uz jako obezbjeđenje.

U jutarnjim časovima, konvoj zvaničnik kineskih aitomobila napustio je gostinsku rezidenciju i krenuo prema državnim institucijama i dvije gradske željezničke stanice.

Pripadnici policije i specijalnih jedinica bili su raspoređeni u ovom području, a lica u civilnoj odjeći pokušavala su da spriječe fotografisanje.

Rezidenciju je ranije koristio prethodni sjevernokorejski lider Kim Džong Il.

Zvaničnik kineskog Ministarstva spoljnih poslova rekao je na pitanje da li je mlađi Kim u Pekingu da mu "nije poznata takva situacija" i da nema dodatni komentar.

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

I on

27.03.2018 09:56

I on vise putuje i prima zvanica od ovog naseg,da ne bi Juzne Osetije niko ziv

ODGOVORITE
Name

Loki

27.03.2018 10:06

Kako to da se prvo nije sastao sa Dodikom?

ODGOVORITE