АП: Хапшење ће повећати тензије

Америчка агенција АП извијестила је о хапшењу директора Канцеларије за КиМ Марка Ðурића у Косовској Митровици, уз оцјену да ће тај потез вјероватно "распалити тензије између два непријатеља, који су водили брутални рат 1999. ".

Свијет 27.03.2018 | 09:12
АП: Хапшење ће повећати тензије
Агенција наводи да анимозитет Београда и Приштине од недавно расте, због повећаног притиска ЕУ да "два непријатеља" постигну компромис о великом броју отворених питања.

Агенција је јуче пренијела, позивајући се на новинску агенцију Тањуг, да је косовска полиција претходно забранила улазак на Косово министру одбране Србије, главном преговарачу Београда у Бриселском дијалогу, генералном секретару у кабинету предсједника Србије Александра Вучића и министру културе.

Наводи да је министар културе Владан Вукосављевић оцијенио за Тањуг да је потез косовских власти "бесмислен и погрешан".

Вукосављевић је, додаје АП, објаснио за Тањуг да је кренуо на Косово како би посјетио српске православне манастире, који се тамо налазе.

АП је навео, позивајући се на јавни сервис Србије, да је косовска полиција ухапсила "српског званичника", који није добио дозволу за улазак на Косово.

Додаје да је полиција користила сузавац и шок бомбе против Срба који су се у Косовској Митровици окупили на трибини о унутрашњем дијалогу о КиМ.

АП напомиње да се НА објављеном видео снимку хапшења Ðурића виде косовски полицајци у црним униформама с митраљезима и у панцирима како изводе "мушкарца с лисицама на рукама" из зграде и воде га ка оклопном возилу.

Приказана је, додаје, и сала за конференције у згради у сјеверној Митровици с преврнутим столовима и столицама.

Преноси агенција и изјаву српског посланика Милована Дрецуна који је рекао да је "изненађујућа брутална полицијска акција".

"Можда желе да испровоцирају реакцију Србије", наводи АП да је рекао Дрецун.

Подсјећа да је српска влада убрзо објавила да ће Савјет за националну безбједност одржати вечерас хитан састанак, који је претходно био заказан за сутра.

Ово није први напети тренутак на административном прелазу Србије и Косова, напомиње америчка агенција и подсјећа на инцидент с српским возом из јануара, 2017. године.

Извор: Тањуг

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Харе

27.03.2018 07:19

Срби морају схватити да је Косово изгубљено овако се само тензије стварају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

27.03.2018 07:37

Јес изгубљено, али док га Србија не призна неможе бити бар мало нормална држава. Да видимо ко има *уда па да стави потпис из Србије да је Косово признато за државу. Сва поента је у томе. А што се тиче овог случаја ја мислим да има више режисера а шиптари су само извођачи

Name

Харе

27.03.2018 08:40

Србија ће га кад тад признати ако треба Америка и Запад ће некога ставити за Предсједника да га призна али то треба да је готова прича ни једни ни други неће попустити (они поготову). Јер Предсједник Николић је некад говорио да би први са синовима ишао на Косово па га ја јуче нешто не видјех,значи сваки политичар је ЛАЖОВ

Name

За: Харе

27.03.2018 09:12

Јел, Харе - пусти бре Србе нека схвате када они хоце, а не када ти мислис да би то требали. Слузи даље, као и твоји "бабови", а Србе пусти на миру.....

Name

Ре

27.03.2018 11:19

Тензије је и подига Дзуриц уз помоц Вуцица

Name

Хмм

27.03.2018 07:42

Сацекати . Не реаговати . Па онда, кад терористи ударе негдје у свијету, послати војне и полицијске снаге на сјевер Косова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ц

27.03.2018 08:52

Хм ти би слао друге у рат мани се тога .Размисљај о будуцности .Ја се надам даце се кад тад тамо ствари рјесити ако је велики број дрзава признао косово па ста је друго него дрзава.Вуциц је паметан он це ријесити на дипломански нацин.

Name

ГОЈКО

27.03.2018 08:41

Тај Ђурић није имао шта да тражи на територији друге државе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

За : Гојко

27.03.2018 09:15

Еј Гојко - је ли твој зивот толико досадан, да немас прецег посла него несто цацкати? Та друга дрзава це бити "друга" тек када удје у УН или је Србија призна, а мозда ни тада. Ајд, трази каквог посла - бицес кориснији.

Name

МИЛУТИН

27.03.2018 09:23

Тако је Гојко! Та јунацина Ђуриц је нелегално усао у другу дрзаву! Ухапсен је и специјалци су га еxпресно депортовали у његову дрзаву!

Name

реГојко

27.03.2018 09:40

Виде Гојка и Милутина лазних Срба...Потписујете се као Срби на порталу у коментарима као да ми овде помислимо да сте ви Срби који признају лазну дрзаву Косово и да се остали угледају на вас..Да знате да сте много плитки и да сте разоблицени.Косово је Србија.Па ајде нека удју у ЕУ или УН без сагласности Србије,Спаније,Русије,Кине,Кипра,Индије итд...Косово је криминална бандо-терористицка и лазна банана дрзава.

Name

ре за Гојко и Милутин

27.03.2018 10:11

Гојко и Милутин два срца јуначка али сте ми некако оба педерасти. Дописујете се у љубавном стилу.Немојте то радити јавно, повуците се у илегалу. Хахахахаха неморалних момчина.

Name

ШИПТАР

27.03.2018 10:23

Постовање за Гојка и Милутина.Браво за коментаре.Свака цаст!

Name

ГОЈКО

27.03.2018 08:42

Тај Ђурић није имао шта да тражи на територији друге државе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Харе

27.03.2018 09:07

Неутралног сам става, али сте показали слабост у рингу и иде кноцк оут!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

27.03.2018 09:08

Косово је изгубљено дрзава која има пасос која је независно призната од свијетски сила ту се нема ста тразити ми зелимо да се срби окрену своме.народу у традицији али да се границе не дирају јер ако будемо реагирали на овако само цемо остати јос без неки делова

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

27.03.2018 09:42

Не треба журити са рјешавањем косовског питања, вријеме ради за нас, однос снага у свијету се мјења, полако...

ОДГОВОРИТЕ